Δεν φτάνει που έχει την εσωκομματική αντιπολίτευση να αντιδρά και να ετοιμάζεται να κάνει ρεσάλτο στο συνέδριο –αν και όποτε γίνει– έχει και το θέμα του Παύλου Πολάκη να αντιμετωπίσει ο Στέφανος Κασσελάκης, οι συνεργάτες του οποίου αναζητούν ρόλο για τον «αψύ Κρητικό» στο οικοσύστημα μεταξύ Κουμουνδούρου και Βουλής.

Η αλήθεια είναι πως τα είχαν μοιράσει μια χαρά: ο Νίκος Παππάς σε θέση Νο 2, άτυπα μεν ουσιαστικά δε, σε κόμμα και Βουλή (ως πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος), ο Ευάγγελος Αποστολάκης παρά τω πλευρώ του νέου προέδρου του κόμματος, η Θεοδώρα Τζάκρη γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και η Δώρα Αυγέρη εκπρόσωπος Τύπου.

Η διανομή ρόλων αφορά και άλλους και τυπικά και άτυπα σχετικά με στελέχη που δεν διαθέτουν βουλευτική έδρα, έχουν όμως πλέον ρόλο στα δρώμενα της Κουμουνδούρου. Όμως για τον Παύλο Πολάκη είχαν σχεδιάσει άλλους… ρόλους. Πέραν του επικεφαλής της ομάδας που ασχολείται με μια δήθεν διαφάνεια, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του βουλευτή Χανίων.

Συγκεκριμένα, είχε αποφασιστεί να πάει στη θέση του Αλέκου Φλαμπουράρη. Να συντονίζει τις επιτροπές στη Βουλή και κατ’ επέκταση τους βουλευτές του κόμματος. Ένα είδος bypass στον Σωκράτη Φάμελλο, επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και ουσιαστικά αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όταν όμως οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο Θεός γελάει. Στον ΣΥΡΙΖΑ το ρητό ισχύει κάπως διαφορετικά. Όταν αυτοί που νομίζουν ότι διοικούν το κόμμα κάνουν σχέδια, ο Αλέξης Τσίπρας γελάει. Και το μήνυμα που έστειλε εν όψει της αντικατάστασης του δικού του μέντορα Αλέκου Φλαμπουράρη από τον… μέντορα του Στέφανου Κασσελάκη ήταν σαφές. Τόσο που η διαδικασία… πάγωσε, αν και πολλοί υποστηρίζουν ότι το ματς αυτό έληξε πριν καν ξεκινήσει.

Άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να χάσει τα αυτιά και τα μάτια που έχει μέσω του μέντορά του στη Βουλή και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα τώρα είναι τι ρόλος θα δοθεί στον Παύλο Πολάκη, αν τελικά δοθεί. Και κατά πόσο ο ίδιος θα δεχθεί ως… απλός στρατιώτης της παράταξης κάτι άλλο. Κάτι που δεν θα είναι επίσημο και αναγκαστεί να παραμείνει σε αυτόν του… σωματοφύλακα και του ανθρώπου που υβρίζει μέσω σόσιαλ μίντια όποιον πειράζει τον… αρχηγό, τον καινούργιο φυσικά.

Εκτός και αν ο Αλέκος Φλαμπουράρης δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει. Και πάλι όμως στη θέση του ο Αλέξης Τσίπρας θα προτιμούσε μάλλον κάποιο άλλο πρόσωπο και ίσως το πρόβλημα να παραμείνει άλυτο…

Υγ.: Πάντως ο Παύλος Πολάκης μετά την εκλογή Κασσελάκη έχει πάρει ξανά το… όπλο του, δηλαδή το πληκτρολόγιό του, και έχει αρχίσει τις επιθέσεις. Αυτές τις προσωπικές που ο ίδιος ξέρει καλά να κάνει, κατά πολιτικών αντιπάλων, δημοσιογράφων και όποιων άλλων δεν συμφωνούν ή μάλλον δεν υπακούν προς τας εντολάς του. Και είναι ακόμη στην αρχή…