Τα πυρά του στους «προεδρικούς» έστρεψε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο. Ερωτηθείς για τη σκληρή κριτική των συνιστωσών προς τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, ο Νίκος Βούτσης απέδωσε την ευθύνη για την τοξικότητα στους «προεδρικούς», υπενθυμίζοντας ότι εκείνοι ξεκίνησαν να πλέκουν ένα αφήγημα περί «υπονομευτών», προκειμένου να στηρίξουν και να καταφέρουν να εκλέξουν τον Στέφανο Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος.

Είναι απορίας άξιο το πώς θα μπορέσει αυτό το κόμμα να κάνει συνέδριο, αφού οι μισοί «τουφεκάνε» τους άλλους μισούς εδώ και χρόνια. Θα έλεγε κανείς ότι η προοπτική της εξουσίας είναι πολύ ισχυρή συγκολλητική ουσία, αρκετά ισχυρή για να αντέξει τις πισώπλατες μαχαιριές. Όμως εδώ δεν μιλάμε για πισώπλατες μαχαιριές, αλλά για ανοιχτό πόλεμο. Το μόνο σίγουρο είναι πως, όταν με το καλό κάνουν το συνέδριό τους, θα είναι πολύ απολαυστικό με συνοδεία ποπκόρν και αναψυκτικών.

Η δήλωση Βούτση

Άκης Παυλόπουλος: «Ακούω μια συζήτηση που λέει "αντιδρά το παλιό, απέναντι σε έναν νέο άνθρωπο, τον οποίον εξέλεξε ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια δημοκρατική διαδικασία - δεν έχουν περάσει 10 ημέρες από την εκλογή του και τα πυρά είναι ανεξέλεγκτα, πριν προλάβει ο άνθρωπος αυτός να ανοίξει λίγο την περπατισιά του". Πώς το ακούτε αυτό;»

Νίκος Βούτσης: «Εντελώς αντίστροφη είναι η κατάσταση, σας το λέω ευθέως. Το πρόβλημα που υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι ότι υπήρξε από μια πλευρά -η οποία υποστήριξε και τον Στέφανο Κασσελάκη- σε έναν υψηλό βαθμό, κυρίως μέσω των social media, αλλά όχι μόνο -και μέσα από αρθρογραφία και μέσα από υπαινιγμούς, επίσημες ομιλίες- μια προσπάθεια να υπάρξει ένα αφήγημα. Σε όλο το προηγούμενο διάστημα και για τις προηγούμενες υποχωρήσεις που είχαμε, ήττα κ.λπ., υπάρχουν υπαίτιοι, ένοχοι, υπονομευτές, είτε της παλαιότερης γενιάς και κυρίως -αυτό εμένα με στενοχωρεί- υπήρχαν μέσα σε αυτούς τους υπονομευτές της προηγούμενης ηγεσίας με τον Αλέξη Τσίπρα, σχεδόν όλα τα παιδιά της νέας γενιάς. Οι λεγόμενοι "ευνοούμενοι". Τους ονομάσαν "ευνοούμενους" αυτούς της ηλικίας 35-40»

Δημήτρης Οικονόμου: «Και η κυρία Αχτσιόγλου;»

Νίκος Βούτσης: «Όλοι, όλοι. Έτσι υπήρξε ένα αφήγημα το οποίο λειτούργησε ως προς το αποτέλεσμα της εκλογής. Διότι όταν ο άλλος ακούει -και μάλιστα χωρίς να υπάρχει απάντηση σε αυτό- για όλα φταίνε κάποιοι παλιοί οι οποίοι δεν αφήσανε το κόμμα να θριαμβεύσει, αλλά φταίνε και οι καινούργιοι οι οποίοι θα μπορούσαν να αφήσουν το κόμμα -αλλά δεν το άφησαν- και άρα η λύση είναι να έρθει ένα στέλεχος από πολύ χαμηλά -θα έλεγε κανείς- στην επετερίδα και να αναλάβει αυτός ώστε να τα καθαρίσει όλα και τα λοιπά, αυτό είναι μεταπολιτική. Και λειτουργεί διχαστικά».