Αιχμές άφησε προς τον Στέφανο Κασσελάκη ο πρώην διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αναφορικά με την «εκπαραθύρωση» του ιδίου και του Στέργιου Καλπάκη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, στους δημοσιογράφους Σταυρούλα Χριστοφιλέα και Μάκη Προβατά. Αμφότεροι όχι απλώς εκδιώχθηκαν από τις θέσεις τους -κατά παράβαση του καταστατικού του κόμματος- με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά δεν ήταν καν ενήμεροι ότι αυτό πρόκειται να συμβεί, καθώς και οι δυο το έμαθαν από τον τύπο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δήλωσή του, αναφορικά με τις θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς δίνει την εικόνα ότι αυτή τη στιγμή στο εσωτερικό του κόμματος δεν υπάρχει ούτε η στοιχειώδης επικοινωνία. Είναι προφανές ότι οι «προεδρικοί» έχουν απομονώσει εντελώς τον Στέφανο Κασσελάκη από τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματος, προφανώς για να επιβάλλουν τη δική τους ατζέντα. Ή σε μια διαφορετική ανάγνωση, ουδείς γνωρίζει τις θέσεις του Κασσελάκη, πολύ απλά διότι είτε δεν έχει θέσεις, είτε έχει αλλά είναι εκ διαμέτρου αντίθετες, με εκείνες που έχει αποφασίσει το προηγούμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση πάντως, πρόκειται για τραγέλαφο.

Η δήλωση Θεοχαρόπουλου

Ερωτηθείς για την «εκπαραθύρωσή» του, καθώς και εκείνη του Στέργιου Καλπάκη από τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είπε: «Οφείλουμε όλοι να τηρούμε - ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει θέσεις, καταστατικό, όργανα, το κόμμα υπάρχει και λειτουργεί. Δεν μπορεί να γίνεται η αντικατάσταση του εκπρόσωπου τύπου και να την μαθαίνει από τον τύπο, ενώ εγώ ως διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας έχω εκλεγεί ομόφωνα από την πολιτική γραμματεία και την κοινοβουλευτική ομάδα, η αντικατάσταση να γίνεται με μια διαρροή στον τύπο [...] αυτά τα ζητήματα, από τη στιγμή που προβλέπονται από το καταστατικό της κοινοβουλευτικής ομάδας, είναι αποφάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας και της πολιτικής γραμματείας. Συνεπώς την Πέμπτη θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα -για αυτό δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα οι αλλαγές- και θα αποφασίσει. Το λέω αυτό διότι αρχίσαμε με λάθος τρόπο».

Μάκης Προβατάς: «Εσείς τις θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη τις γνωρίζετε;»

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Όσο τις γνωρίζετε κι εσείς».

Μάκης Προβατάς: «Άρα καθόλου».

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Δημόσια, αυτά που έχουν αναφερθεί δημόσια εννοώ, μαζί με κάποιες προγραμματικές θέσεις στην αρχή».