Προσπάθεια να περάσει στην αντεπίθεση με αφορμή την εύλογη τοποθέτηση χθες του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση με το κενό, πρέπει να έχω πολιτική επιχειρηματολογία» κατέβαλε -με βίντεο, εννοείται- ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνει απόλυτα τον Έλληνα πρωθυπουργό και την αποστροφή του-στη χθεσινή συνέντευξη που έδωσε στον Alpha- ότι για την ώρα δεν άκουσε «ουσιαστικό, τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ», καθώς απαντά με γενικότητες και ανακρίβειες. «Ο κ. Μητσοτάκης ας αντιπαρατεθεί με το κενό της προσωπικής του ευθύνης», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης, σχολιάζοντας όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός.

Στο βίντεο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει αποσπάσματα δηλώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2020 μετά το χτύπημα του Ιανού στην Καρδίτσα και από τη χθεσινή συνέντευξη του, σχολιάζοντας: «Δείτε διαφορά μέσα σε τρία χρόνια. 2020: Θα έκανε "αυτό που του αναλογεί’. 2023: Δεν του αναλογεί τίποτα, δεν ξέρει τίποτα, δεν έχει καμία ευθύνη».

«Ο κύκλος των πρωθυπουργών που υπόσχονται και παίρνουν πίσω τις υποσχέσεις τους σταματά εδώ. Ο κύκλος των πρωθυπουργών που είναι υπεύθυνοι στα λόγια και ανεύθυνοι στην πράξη, σταματάει εδώ», λέει. «Ο πρωθυπουργός της νέας εποχής ό,τι λέει θα το κάνει. Και για ό,τι κάνει, θα έχει όλη την ευθύνη. Ντρέτα.», καταλήγει.

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, του ευχήθηκε καλή επιτυχία και είπε ότι για την ώρα δεν άκουσε ουσιαστικό, τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Εξέφρασε την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα κάνουν μια ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση αλλά όπως είπε «μέχρι στιγμής ειλικρινά δυσκολεύομαι. Διότι δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση με το κενό, πρέπει να έχω πολιτική επιχειρηματολογία. Πιστεύω, όμως, ότι αυτό συν τω χρόνω θα έρθει». Όπως είπε ο Kυριάκος Μητσοτάκης το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον Στέφανο Κασσελάκη είναι: «πόσο νέος είναι τελικά ο κ. Κασσελάκης όταν έχει υπαρχηγούς τον κ. Παππά και τον κ. Πολάκη. Εκεί υπάρχει ένα μείζον ζήτημα, αν τελικά αυτό το οποίο παρουσιάζεται ως νέο δεν είναι τίποτα άλλο από μια νέα βιτρίνα η οποία ανακυκλώνει τα πιο παλιά, τα πιο φθαρμένα υλικά, τα οποία καταδικάστηκαν με εκκωφαντικό τρόπο στις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου».