Τα απανωτά σόου Κασσελάκη έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις και των πολέμιών του στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαίνεται. Για παράδειγμα ο δημοσιογράφος της Αυγής Νίκος Σβέρκος σχολίασε την πληθωρική επικοινωνιακά παρουσία του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές, λέγοντας: «Ο Κασσελάκης λέει ότι δεν θέλει σόου και κάνει πλάνα με φτυαρίσματα. Είναι μια επιλογή του κ. Κασσελάκη... Προσπαθεί να κάνει το αδιαμεσολάβητο, να επικοινωνεί με τον κόσμο μέσω social media». 

Στη συνέχεια, μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως η δουλειά του πολιτικού αρχηγού είναι πολύ περισσότερη από συνεχείς αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: «Τώρα αν θα του βγει... νομίζω ότι αυτό έχει κοντά ποδάρια. Ένας πολιτικός αρχηγός δεν είναι μόνο να κάθεται και να ανεβάζει πράγματα στο TikTok και στο Instagram». 

«Ο κ. Κασσελάκης έχει δίπλα του τον κ. Πολάκη, δεν του είναι ξένο όλο αυτό»

Ο κ. Σβέρκος δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την επίσκεψη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κύπρο, αναφερόμενος, ειδικότερα, στο σοβαρό γλωσσικό ατόπημα που είχε κάνει ο κ. Κασσελάκης λίγες μέρες πριν εκλεγεί νέος αρχηγός του κόμματος, αποκαλώντας τα Κατεχόμενα ως «δικό τους κρατίδιο» (σ.σ. της τουρκικής πλευράς): «Προσπαθεί να ξεπεράσει το μεγάλο λάθος που είχε κάνει προεκλογικά, οταν είχε μιλήσει για κρατίδιο... Έδειχνε πως ήταν τελείως απροετοίμαστος γι' αυτό το πόστο. Νομίζω πάντως πως έχει πάρει κάποια μαθήματα...».

Τέλος, ο δημοσιογράφος της «Αυγής» απάντησε και σε ερώτηση για τη συνάντηση που είχε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον Απόστολο Γκλέτσο κατά τη διάρκεια της περιοδείας του πρώτου στις πληγείσες περιοχές από τις πλημμύρες. Σε αυτό το σημείο, τα «καρφιά» αυξήθηκαν, με τον κ. Σβέρκο να κάνει λόγο και για το γεγονός πως στον περίγυρο του κ. Κασσελάκη βρίσκεται και ο «μέντοράς» του Παύλος Πολάκης: «Μπαίνουμε σε ένα θέμα που έχει να κάνει με την εκφορά πολιτικού λόγου... ο κ. Κασσελάκης έχει δίπλα του τον κ. Πολάκη, δεν του είναι ξένο όλο αυτό».