Μεγάλες αλλαγές έρχονται στα κομματικά μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το ταμείο του κόμματος είναι μείον και ο Στέφανος Κασσελάκης, εφόσον παραμείνει πρόεδρος μετά τις πρωτοφανείς αναταράξεις στην Κεντρική Επιτροπή, σκέφτεται σοβαρά δραστικές αλλαγές στην εφημερίδα «Αυγή» και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Όπως είχαμε γράψει πριν από μερικές ημέρες, ο νέος πρόεδρος βρίσκεται μπροστά σε μία τρύπα ύψους περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ λόγω της μειωμένης κρατικής χρηματοδότησης στο κόμμα. Η πρώτη σκέψη που έχει ο Στέφανος Κασσελάκης, μόλις τελειώσει με τα εσωκομματικά προβλήματα και εφόσον παραμείνει πρόεδρος, είναι να σταματήσει την καθημερινή έκδοση της «Αυγής», διατηρώντας μόνο την έντυπη έκδοση του Σαββατοκύριακου. Κάτι τέτοιο θα έχει αποτέλεσμα απολύσεις αρκετών εργαζομένων στο έντυπο. Πράγματι τις πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνει και η στήλη «Big Mouth» της εφημερίδας των «Παραπολιτικών», η οποία αναφέρει ότι όσα έγιναν στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» είναι μόνο η αρχή.

Αλλαγές και στον ραδιοφωνικό σταθμό του κόμματος

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα τα κομματικά μέσα του ΣΥΡΙΖΑ άλλαξαν διευθυντές ενώ ανακοινώθηκαν γενικότερες ανακατατάξεις στο πρόγραμμα του κομματικού ραδιοφωνικού σταθμού, με δημοσιογράφους να καταγγέλλουν την απομάκρυνσή τους επειδή δεν είναι αρεστοί στη νέα ηγεσία. Το βέβαιο είναι ότι αυτές οι αλλαγές θα συνεχιστούν με σκοπό τη μείωση του κόστους αλλά και την αλλαγή φυσιογνωμίας, ώστε να ταιριάζουν με τις επιθυμίες της νέας ηγετικής ομάδας. Άλλωστε ο νέος πρόεδρος θεωρεί ότι οι αναρτήσεις του στα social είναι πιο σημαντικές για την επικοινωνία του ίδιου με τους πολίτες, σε σχέση με τα ξεπερασμένα μέσα της Κουμουνδούρου. Σε κάθε περίπτωση, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι δεμένος συναισθηματικά με τα κομματικά μέσα, καθώς δεν έχει πολιτική διαδρομή στο κόμμα, οπότε οι όποιες αποφάσεις δεν θα είναι τόσο δύσκολες για τον ίδιον.