Μετά το τέλος εκπομπών «αντιφρονούντων» δημοσιογράφων, την περασμένη Παρασκευή, από τον κομματικό ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ, όλα δείχνουν ότι η σημερινή «προεδρική φρουρά» θα σπρώξει τις εξελίξεις σύμφωνα με τον σχεδιασμό της. 

Οι πληροφορίες μιλούν για πλήρη οικονομικό έλεγχο στο τι έχουν παραλάβει οι νέοι διευθυντές που τοποθέτησε πρόσφατα. Στον ισολογισμό της «Αυγής» για το 2021, υπήρχαν ζημιές 1.374.683,15 και γενικά, παρά τις «λογιστικές παρεμβάσεις», η θέση της εφημερίδας είναι εξαιρετικά επισφαλής. Οι καταβολές του ιδιοκτήτη –ΣΥΡΙΖΑ– την τελευταία δεκαπενταετία ανέρχονται σε 23.000.000 ευρώ, εκ των οποίων περίπου τα 10.000.000 ευρώ καταβλήθηκαν από το 2017 και εντεύθεν. 

Κατά βάση χρησιμοποιήθηκαν για εξοφλήσεις παλαιοτέρων υποχρεώσεων. Η δεύτερη «μαύρη τρύπα» για το κόμμα είναι ο ραδιοσταθμός «Στο Κόκκινο 105.5», που φέτος κλείνει 17 χρόνια ζωής. Οι συσσωρευμένες ζημιές τα προηγούμενα 14 χρόνια ανέρχονται σε 14.336.000 ευρώ. Καταγράφει περίπου 1 εκατ. ζημιά σε κάθε χρήση. Επιπλέον, τα συνολικά έσοδα είναι αμελητέα. Τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί, από τις οικονομικές περικοπές, που σίγουρα, όμως, θα προκαλέσουν αντιδράσεις, μέχρι και αναστολή λειτουργίας κάποιων από τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ. 

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται –πέραν της παραμέτρου του ανθρώπινου δυναμικού– είναι και αυτά της αναστολής κυκλοφορίας του καθημερινού φύλλου της «Αυγής» και η μείωση των ζωντανών εκπομπών του ραδιοφωνικού σταθμού, το οποίο βρίσκεται και στην πλέον δυσχερή θέση. Για την ώρα, ο οικονομικός υπεύθυνος του κόμματος κ. Κωνσταντίνος Νικόλτσιος μένει ο ίδιος.