Η τραγική οικονομική κατάσταση των κομματικών Μέσων Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ είναι επιβεβαιωμένη. Όπως και το γεγονός ότι η Κουμουνδούρου σχεδόν αδυνατεί να τα συντηρήσει. Η φράση του Στέφανου Κασσελάκη στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Κόντρα TV δύναται να χαρακτηριστεί και ως προαναγγελία επικείμενων εκκαθαρίσεων.

Τι είπε ο Στέφανος Κασσελάκης; Πρώτον ότι έκανε αγώνα για να πληρωθεί το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους. Και δεύτερον; Ότι η κρατική χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μειωμένη κατά 3 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός το οποίο δημιουργεί αρκετά σοβαρά προβλήματα ως προς τις «ενέσεις», τις χρηματοδοτικές και προς τα κομματικά Μέσα.

Σημειώνεται πως το θέμα έχει τεθεί και στο παρελθόν. Και όχι μόνο επί προεδρίας Στέφανου Κασσελάκη. Απλά ο προκάτοχός του, ο Αλέξης Τσίπρας, είχε αποφασίσει να μην τον ανοίξει, κυρίως προεκλογικά. Ήταν τότε που συζητούσαν ακόμη και ενδεχόμενη αναστολή της ημερήσιας έκδοσης της Αυγής σε συνδυασμό με μειώσεις προσωπικού και στα υπόλοιπα κομματικά Μέσα Ενημέρωσης που διαθέτει ή χρηματοδοτεί η Κουμουνδούρου.