Στον ΣΥΡΙΖΑ προσποιούνται ότι το να βάζει λεφτά ένα φυσικό πρόσωπο στο κόμμα υπό μορφή δανεισμού είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο. Ασχέτως που εάν γινόταν σε άλλο κόμμα θα είχαν καταγγείλει θεούς και δαίμονες. Ωστόσο, τα ερωτήματα παραμένουν: με ποια απόφαση κεντρικού οργάνου εγκρίθηκε ο δανεισμός, ποιο είναι ο ύψος του, ποιοι είναι οι όροι του και πώς ακριβώς θα αποπληρωθεί. Ολα αυτά απαιτούν άμεσες απαντήσεις διότι, όπως δήλωσε η Ολγα Γεροβασίλη στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο πήχης μπαίνει ψηλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση.

Αρες μάρες…

Πάντως, η πρώτη (σπασμωδική) αντίδραση του κόμματος ήταν η αναμενόμενη: Για την κακή οικονομική κατάσταση φταίνε οι δύο προηγούμενοι γραμματείς (Σκουρλέτης - Τζανακόπουλος) και συνακόλουθα ο προηγούμενος πρόεδρος (κάποιος Αλέξης Τσίπρας, αν θυμάμαι καλά). Οι δύο πρώην γραμματείς απάντησαν για την οικονομική διαχείριση που άσκησαν, παραπέμποντας σε επαινετικές δηλώσεις του ίδιου του Στέφανου Κασσελάκη.

Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να δάνεισε τις εταιρείες Left Media και «Αυγή» ώστε να καταβάλουν δώρα στους εργαζομένους, προκειμένου να κάνουν γιορτές, αλλά η κίνηση όχι απλώς δεν έλυσε κάποιο πρόβλημα, αντιθέτως δημιούργησε κι άλλα. Κατά πρώτον, ανέδειξε το μείζον ζήτημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν και οι δύο ανώνυμες εταιρείες. Κατά δεύτερον, η κίνηση αυτή δεν άρεσε στους δημοσιογράφους των Μέσων διότι, αφού δέχτηκαν να πληρωθούν από ένα φυσικό πρόσωπο, τον αναγνωρίζουν και ως αφεντικό. Και, όσο να πεις, είναι δύσκολο να ασκείς κριτική στο αφεντικό σου – άλλως ειπείν, δεν δαγκώνεις το χέρι που σε ταΐζει.