Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Απογευματινή», πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ με τους μισθωτούς υπαλλήλους να μένουν οικονομικά μετέωροι και να μην ξέρουν τι τους ξημερώνει στο κόμμα. Οι απολύσεις φαίνεται να είναι προ των πυλών, όπως στην περίπτωση του ραδιοφωνικού σταθμού Στο Κόκκινο, που ενώ τελικά δεν πραγματοποιήθηκαν, αυτό δεν σημαίνει ότι η τακτική της αναβολής θα εξακολουθεί να ισχύει. 

Προβλήματα υπάρχουν και με το Ινστιτούτο «Νίκος Πουλαντζάς». Ενώ η κεφαλή του Ινστιτούτου, ο επιστημονικός διευθυντής του Μιχάλης Μπαρτσίδης, θέλησε να αποχωρήσει λόγω όλων αυτών των αλλαγών στο κόμμα, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ισχύει και για τους χαμηλού διοικητικού επιπέδου υπαλλήλους, οι οποίοι μένουν στην κυριολεξία και αυτοί οικονομικά μετέωροι...

Πηγές τις εφημερίδας λένε ότι υπάρχουν πλέον πολλοί άνθρωποι που πληρώνονται από τον κομματικό ταμειακό κορβανά και οι οποίοι δουλεύουν είτε για τα κομματικά Μέσα Ενημέρωσης, είτε για το Ινστιτούτο, είτε στα διοικητικά μέσα στο κόμμα, αλλά δημιουργείται το εξής θέμα: Πολλοί από αυτούς έχουν αποχωρήσει και πληρώνονται κανονικά ενώ αρκετοί, κυρίως χαμηλού διοικητικού επιπέδου, δεν θέλουν να αποχωρήσουν λόγω οικονομικών αναγκών. Ο καινούργιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Στέφανος Κασσελάκης, καλείται τώρα να βρει άμεσα μία λύση προκειμένου να κάνει εκκαθαρίσεις στο μείζον αυτό θέμα και να ξαλαφρώσει τις ταμειακές υποχρεώσεις του κόμματος.