Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι καταιγιστικές και οι αποχωρήσεις σπουδαίων στελεχών του τόσο στην κορυφή όσο και στη βάση είναι πλέον γεγονός. Το μεγαλύτερο σοκ μετά την αποχώρηση των 35 της «Ομπρέλας» ήταν σήμερα η αποχώρηση του μεγαλυτέρου μέρους της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη όπου αφήνει αιχμές για παραβίαση των θέσεων του κόμματος, και συγκεκριμένα αναφέρεται στην ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΕΒ, την τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αλλά και «η σταδιακή αποδόμηση της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ», αιτιολογώντας την αποχώρηση εν μέσω ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στο κόμμα

Για τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη μίλησε, μεταξύ άλλων, στο Mega ο Σπύρος Παπαδόπουλος. «Είμαι πολύ σκεπτικός για τα όσα συμβαίνουν. Αυτά τα ξαφνικά είναι αφύσικα πράγματα. Είναι σαν να τελειώνεις την Ιατρική και την επόμενη μέρα κάνεις εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Πρέπει να θητεύσεις», ανέφερε αρχικά για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Διαβάζω ότι σκοπεύει να γίνει και πρωθυπουργός», είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη. «Και λέω τόσο μπανανία είμαστε, τόσο αφύλακτο είναι το οικόπεδο; Λίγη αυτοσυγκράτηση, λίγο περισσότερη εμβάθυνση στον τόπο, πραγματική αγάπη για τον τόπο», πρόσθεσε.