Οι πιο παρατηρητικοί με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα θα έχουν προσέξει τη σιωπή του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη, σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στο κόμμα. Το άλλοτε δραστήριο στέλεχος προτιμά να κάνει μια είδους λευκή απεργία μετά τη μάχη του ως υποψήφιος στον Δήμο Αθηναίων.


Ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι κυριολεκτικά φειδωλός για την εσωκομματική αντάρα στον ΣΥΡΙΖΑ και μετά τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών έχει δώσει ελάχιστες συνεντεύξεις για όσα συμβαίνουν στο κόμμα του. Η σιωπή του δεν είναι τυχαία αλλά πρόκειται για συνειδητή επιλογή με σκοπό να μην οξύνει τα πνεύματα. Ωστόσο είναι κοινό μυστικό ότι ο ίδιος κρατά πλέον αποστάσεις τόσο από την νύν ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη, όσο και από τους διαφωνούντες που πρόκειται να αποχωρήσουν από το κόμμα. Ο ίδιος στο στενό του κύκλο δηλώνει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, όπως το αποκαλεί, ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα χαρούμενος με τις εμπρηστικές ενέργειες της νέας ηγεσίας.


Η αλήθεια είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης στήριξε ενεργά την υποψηφιότητα του Κώστα Ζαχαριάδη για τον Δήμο Αθηναίων, αν και το χρίσμα του το έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Ακριβώς γι’αυτό ο πρώην βουλευτής δεν θέλει να προχωρήσει σε κάποια δήλωση που θα ενοχλήσει την νυν ηγεσία, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν αντίθετος τόσο στην εξαγγελία Κασσελάκη για εσωκομματικό δημοψήφισμα, όσο και με τις διαγραφές στελεχών. Οπότε επέλεξε να μην μιλήσει δημοσίως.


Αγάπη μόνο από τον Κώστα Ζαχαριάδη


Ενδεικτικό της στάσης του είναι ότι σε μία από τις ελάχιστες συνεντεύξεις του για τα εσωκομματικά ζήτησε απλά οι αποχωρήσεις να γίνουν με..πολιτισμένο τρόπο και να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με όσους έχουν αποχωρήσει! Κοινώς ζήτησε αγάπη και ομόνοια ακόμα και με τους διαφωνούντες, χωρίς να σχολιάσει τίποτα επί της ουσίας. Παράλληλα υποστηρίζει με σθένος τον πρώην Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και ίσως αυτή να είναι η μόνη ουσιαστική του τοποθέτηση για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Η σιωπή του λοιπόν δεν είναι τυχαία. Ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος γενικά είναι ένα μετριοπαθές στέλεχος, προτιμά να κρατήσει αποστάσεις από όλους, πλέον και από τη νέα ηγεσία και ο βασικός λόγος που παραμένει στο κόμμα είναι το συναισθηματικό του δέσιμο με την ηγεσία και την πολιτική παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα.