Σε αυτήν τη δήλωση προχώρησε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημαρχία της Αθήνας, Κώστας Ζαχαριάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA, στους δημοσιογράφους Ανθή Βούλγαρη και Ιορδάνη Χασαπόπουλο. Η συγκεκριμένη δήλωση είναι ενδεικτική της βαθιάς ιδεολογικής τομής που κομίζει η έλευση του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος. Φαίνεται πως τα παραδοσιακά ιδεολογικά εργαλεία της Αριστεράς οδεύουν προς τον κάλαθο των αχρήστων, πράγμα που επαληθεύει τις κατηγορίες των συνιστωσών για την επικράτηση της «μεταπολιτικής» στο κόμμα.

Απ' ό,τι φαίνεται, ο Μαρξ, ο Χορκχάιμερ, ο Αντόρνο, ο Μαρκούζε, ο Χάμπερμας et all., ουδεμία έχουν θέση πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού αντικαθίστανται από τον Πάουλο Κοέλιο με ολίγον από τα «Αρκουδάκια της Αγάπης», καθώς για να νικήσει κανείς -σύμφωνα με τον Στέφανο Κασσελάκη- αρκεί να το πιστέψεις και να το θες μέσα σου! Σημειωτέον ότι ο Μάκης Βορίδης είπε ότι ούτε εκείνος δεν θα μπορούσε να σκεφτεί καλύτερο τέλος για την Αριστερά, προτού ακούσει τη συγκεκριμένη δήλωση. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να ερωτηθεί εκ νέου σήμερα, υπό το πρίσμα αυτής της δήλωσης. 

Η δήλωση Ζαχαριάδη

Ερωτηθείς ο Κώστας Ζαχαριάδης για το τι του είπε ο Στέφανος Κασσελάκης ως συμβουλή για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Κώστας Ζαχαριάδης είπε «αυτό το οποίο μου είπε, είναι ότι αν το πιστέψεις με δύναμη μέσα σου και το εκπέμψεις, ότι μπορούν τα πράγματα να αλλάξουν, μπορούν να αλλάξουν. Όσο πιο δυνατή είναι η φλόγα μέσα σου, τόσο πιο μεγάλη μπορεί να είναι η έκπληξη».