Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης έχει πολλά φροντιστήρια να κάνει γιατί, όπως φαίνεται, έχει πολλά να μάθει για να στέκεται επάξια ως αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για παράδειγμα, τα γρήγορα μαθήματα γεωπολιτικής και διεθνών σχέσεων για να καταλάβει τι συμβαίνει στην Κύπρο, συμβουλές τι να κάνει όταν κρατάει ένα στεφάνι (η απάντηση δεν είναι να το πάρει και να αρχίσει να τρέχει) και τώρα προέκυψε και ένα νέο μάθημα για τον τρόπο που πρέπει να στέκεται όταν ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος. 

Στο Διαδίκτυο κυκλοφορεί ένα βίντεο από την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κύπρο, κατά το οποίο έχει αρχίσει να παίζει ο Εθνικός Ύμνος, μετά την κατάθεση στεφάνου, όμως ο Στέφανος Κασσελάκης μάλλον δεν το είχε καταλάβει γιατί δεν είχε θέσει το σώμα του σε στάση προσοχής. 

Όταν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει, τελικά στέκεται σε στάση προσοχής, αλλά με τα χέρια σταυρωμένα και σε πλήρη αμηχανία. Τότε έρχεται να τον «σώσει» ο διπλωματικός του σύμβουλος, ο οποίος είχε το ίδιο πόστο και επί προεδρίας Τσίπρα, Βαγγέλης Καλπαδάκης. Σπεύδει στο πλευρό του Κασσελάκη όσο πιο διακριτικά μπορεί για να του δείξει πώς είναι να στέκεται ένας άνθρωπος σε στάση προσοχής. Ίσως τελικά ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να πρέπει όντως να πάει στρατό για να μάθει τουλάχιστον τα βασικά.