Μετά τον Σωτήρη Βαλντέν, ο οποίος χαρακτήρισε τον Στέφανο Κασσελάκη ως «πολιτικό UFO», ένας άλλος θεωρητικός του κόμματος, ο Κύρκος Δοξιάδης, ο οποίος μάλιστα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Κώστα Ζαχαριάδη στον Δήμο Αθηναίων, κατακεραυνώνει τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Εφημερίδα των Συντακτών δημοσίευσε δύο άρθρα του Κύρκου Δοξιάδη με τίτλους «Ο Αννίβας προ των πυλών» και «Μετά την άλωση», τα οποία αναδημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα commonality, η οποία απηχεί πολιτικές θέσεις της «Ομπρέλας». Στο πρώτο άρθρο, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών ισχυρίζεται ότι το καπιταλιστικό σύστημα σκοπεύει να καταργήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερό κόμμα μέσω της εκλογής Κασσελάκη. Αποκαλεί δε «ελληνικό μπερλουσκονισμό» το φαινόμενο Κασσελακη, ο οποίος ικανοποιεί τον φανατισμό των οπαδών του Αλέξη Τσίπρα και του Παύλου Πολάκη αλλά αηδιάζει όσους έχουν πραγματικά σχέση με την αριστερά.

Δεν υπάρχει εσωκομματική δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ 

Στο δεύτερο άρθρο, με τίτλο «μετά την άλωση», προειδοποιεί τους διαφωνούντες ότι πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υφίσταται εσωκομματική δημοκρατία και ότι ο νέος αρχηγός θα ελέγξει πλήρως τις διαδικασίες στο προσεχές συνέδριο με «οπαδούς της μισής ώρας» που θα εκλέξουν τα όργανα της επιλογής του.

Ωστόσο συμβουλεύει τους διαφωνούντες να μην αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι αυτό θα αποτελέσει έμπρακτη αποδοχής μεγάλης ήττας και τους καλεί να παραμείνουν για να διασώσουν την αριστερά στο κόμμα. Ουσιαστικά τους καλεί σε εσωκομματικό αντάρτικο, με την ελπίδα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αποτελεί προσωρινός αρχηγός του κόμματος. Αυτό που βλέπουμε πίσω από τις λέξεις είναι ότι ο καθηγητής γνωρίζει πολλά στελέχη που θα αποχωρήσουν μετά το συνέδριο και προσπαθεί να τους αλλάξει γνώμη. 

Τονίζει δε ότι σε περίπτωση αποχώρησης, όλη η υλική περιουσία του κόμματος (κρατική χρηματοδότηση, γραφεία, κτίρια, μέσα επικοινωνίας), ίσως παραμείνουν υπό τον απόλυτο έλεγχο του Στέφανου Κασσελάκη, γεγονός που θα εξαφανίσει την αριστερή τάση. Φοβάται, λοιπόν, ο αριστερός διανοητής ότι όλα τα λάφυρα από την άλωση του κόμματος θα τα κρατήσει η φραξιά Κασσελάκη-Πολάκη-Παππά.

Είναι φανερό πλέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί διχοτομημένο κόμμα με βαθιά πολιτικές διαφωνίες, οι οποίες δεν μπορούν να κρύβονται για πολύ κάτω από το χαλί και τα μαρκετίστικα βιντεάκια του Κασσελάκη. Δεν είναι τυχαίο ότι το συνέδριο του κόμματος παραπέμπεται στις καλένδες, διότι θα αποτελέσει το εφαλτήριο διάσπασης.