Με Νο2 και ουσιαστικά άτυπο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ τον Παύλο Πολάκη –κάτι μεταξύ Batman και Άρη Βελουχιώτη στο μυαλό του Στέφανου Κασσελάκη- ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στους… κεντρώους. Ο ιδεολογικοπολιτικός αχταρμάς μετατρέπεται σε κεντρική πολιτική τακτική για το κόμμα που δηλώνει αξιωματική αντιπολίτευση…

Την Πέμπτη κήρυξε τον δικό του… ανένδοτο κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη, σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης και ύμνησε την Αριστερά. Αυτή του Άρη Βελουχιώτη η εικόνα του οποίου κοσμούσε το γραφείο του Παύλου Πολάκη όταν ήταν αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κοσμεί όμως και πολλά κομματικά γραφεία, τις λεγόμενες τοπικές, του ΣΥΡΙΖΑ

Το βράδυ της ίδιας ημέρας βρέθηκε στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη και αφού αποκάλυψε το τρωτό του σημείο, ότι είναι Κριός, αναγόρευσε σε κεντρικό ήρωα του ΣΥΡΙΖΑ τον Παύλο Πολάκη. Και πως θα μπορούσε διαφορετικά, αφού ήρωές του είναι ο… Batman και ο… Άρης Βελουχιώτης.

«Αυτό που με συνδέει με τον Παύλο είναι ένα αίσθημα δικαιοσύνης. Μπορεί να έχουμε διαφορετικούς τρόπους έκφρασης, αλλά και οι δύο εκνευριζόμαστε όταν κάποιος κλέβει από τον πλούτο των παιδιών μας. Εγώ έχω άλλο στυλ και ο Παύλος είναι δυναμικός» είπε έχοντας ήδη αποκαλύψει πως ο Πολάκης είναι αυτός που τον πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα έχει αποσαφηνίσει πως θαυμάζει το «έργο» του συντρόφου Πολάκη στον τομέα διαφάνειας και φυσικά και στο διαδίκτυο όπου ξιφουλκεί κατά πάντων, υβρίζει και στοχοποιεί δολοφονώντας χαρακτήρες.

Και για να μην έχει κανείς αμφιβολία στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη έστειλε και το μήνυμα του στους βουλευτές του κόμματος στο οποίο πλέον προεδρεύει: «Μακάρι να ήταν όλοι οι βουλευτές τόσο γειωμένοι στην κοινωνία» και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

Δεδομένου ότι σύμφωνα με τον ίδιο οι αγαπημένοι του ήρωες είναι ο… Batman και ο Άρης Βελουχιώτης –λογικά γνωρίζει ότι ο ένας είναι ήρωας κόμικ και ο άλλος εκ των πρωταγωνιστών του εμφύλιου πολέμου στη χώρα με τα γνωστά αποτελέσματα- το πρόσωπο του Παύλου Πολάκη και τα όσα κάνει για τη… δικαιοσύνη, τράβηξαν το ενδιαφέρον του.

Ως εδώ καλά. Το θέμα είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίσθηκε να ξιφουλκεί υπερ της Αριστεράς. Να φτάνει μέχρι τον Βελουχιώτη να καταγγέλλει τη Δεξιά, να δηλώνει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι θα βρεθεί στο πεζοδρόμιο –έτσι και αλλιώς βουλευτής δεν είναι- για να ρίξει την κυβέρνηση που μόλις εξελέγη αφήνοντας πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ με 22 πόντους διαφορά.

Όλα αυτά τη Πέμπτη. Διότι την Παρασκευή βρέθηκε στην Πάτρα. Για να τρέξει τα χιλιόμετρα που υποσχέθηκε προκειμένου να στηρίξει τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Εκεί έγινε… κεντρώος.

«Ο προοδευτικός κόσμος της Ελλάδας, ο κόσμος του κέντρου, έχει μια ευκαιρία αυτή την Κυριακή, να επιλέξει καθαρά χέρια, ανθρώπους που έχουν εργαστεί μέσα στην κοινωνία και θέλουν να προσφέρουν, με ενσυναίσθηση, με ανθρωπιά και με έγνοια για το περιβάλλον» είπε για να στηρίξει τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η σύνδεση απλή. Πατρα, Παπανδρέου κεντρώοι. Είχε προηγηθεί και η αναφορά του πως ψήφισε Γιώργο Παπανδρέου το 2009 , οπότε η τοποθέτηση… κούμπωσε.

Αριστερά, Βελουχιώτης, κέντρο και ολίγη από Batman δείχνουν αυτό ακριβώς το πολιτικό κενό στο οποίο αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και καταγράφεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι απλά ένα κόμμα της Βουλής αλλά αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ρόλος της οποίας παραμένει ιδιαίτερα σημαντικός στη φιλελεύθερη Δημοκρατία.