«Ο κ. Κασσελάκης επέλεξε άτομα που μοιράζεται τις ίδιες απόψεις και έχουν τις ίδιες αγωνίες για θέματα που μας απασχολούν», είπε ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, μια μέρα μετά την ομιλία του νέου προέδρου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και την αναβάθμιση του Παύλου Πολάκη, επικυρώνοντας τον πολακισμό στο κόμμα ως την επίσημη γραμμή, δείχνοντας παράλληλα την συνέχιση του τοξικού και διχαστικού λόγου που πρεσβεύει.

Ειδικά για τον Παύλο Πολάκη, ο Ευάγγελος Αποστολάκης παραδέχτηκε ότι ο τρόπος συμπεριφοράς του είναι αψύς, αλλά έχει δουλέψει και είναι καθαρός, όπως είπε. Για την αναβάθμισή του ως συντονιστή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, είπε ότι «οι ιδέες του είναι φρέσκες, οι άνθρωποι μπορεί να έχουν μια ιστορία. Ας αφήσουμε αυτή την ομάδα πώς θα λειτουργήσει. Το αποτέλεσμα κρίνει το τι θα γίνει».

Ο ίδιος είδε στον Στέφανο Κασσελάκη «μια καινούργια ελπίδα. Κάτι φρέσκο. Κάτι καινούργιο. Κάτι που είναι διαφορετικό. Ότι υπάρχει η αίσθηση ότι δεν χάθηκε το όνειρο».

Αναφορικά με τη χθεσινή ψηφοφορία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και τα 16 λευκά που σημειώθηκαν, παραδέχτηκε μεν ότι υπάρχουν εσωκομματικές διαφωνίες και προβληματισμοί, ωστόσο θεώρησε ότι υπάρχει αντίθεση και εσωτερική αντιπαράθεση η οποία είναι στα πλαίσια του φυσιολογικού.