Η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να προτείνει τον Παύλο Πολάκη για τη θέση του συντονιστή των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίστηκε μεν από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος αλλά ταυτόχρονα άνοιξε και ακόμη ένα ρήγμα, καθώς η απόφαση που βάζει αυτομάτως τον Σφακιανό βουλευτή στη θέση του αδιαμφισβήτητου «νούμερο 2» δεν άρεσε σε όλους και σίγουρα δεν άρεσε στους χαμένους των εσωκομματικών εκλογών. 

Η πρόταση εγκρίθηκε με 28 «ναι» και 16 λευκά. Αυτά τα λευκά, ωστόσο, είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός για μια εσωτερική ψηφοφορία κοινοβουλευτικής ομάδας και δείχνουν ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση έριξε τα πρώτα πυρά στον νέο ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ.  Σύμφωνα με πληροφορίες, λευκό ψήφισαν στελέχη της ομάδας «6 συν 6», όπως ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος, οι οποίοι είχαν στηρίξει την Έφη Αχτσιόγλου, στελέχη της «Ομπρέλας», αλλά και μεμονωμένοι «προεδρικοί» βουλευτές, όπως, για παράδειγμα, η Κατερίνα Νοτοπούλου. 

Μεταξύ των βουλευτών που ψήφισαν λευκό περιλαμβάνονται οι Όλγα Γεροβασίλη, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Ψυχογιός, Πέτη Πέρκα, Μερόπη Τζούφη, Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Κώστας Μπάρκας, Σία Αναγνωστοπούλου, Οσγκιούρ Φερχάτ, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Καλλιόπη Βέττα και Κατερίνα Νοτοπούλου. 

Απόντες από την ψηφοφορία ήταν ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο Νίκος Παππάς λόγω κορωνοϊού, όπως και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Όθωνας Ηλιόπουλος.