Στα δύο παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνουν και οι αριθμοί της χθεσινής ψηφοφορίας για το νέο οργανόγραμμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ), που ακολούθησε της ομιλίας του νέου προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη.

Σημειώνεται ότι υπέρ της πρότασης για το νέο προεδρείο ψήφισαν 28 βουλευτές, ενώ υπήρξαν και 16 λευκά και 3 «απών», με την επιλογή του Παύλου Πολάκη για τη θέση του συντονιστή Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του κοινοβουλευτικού έργου να προκαλεί τις μεγαλύτερες αντιδράσεις. Πάντως ο «πολακισμός» ήταν διάχυτος στην ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το νέο οργανόγραμμα της ΚΟ, ο Σωκράτης Φάμελλος παραμένει επικεφαλής της ΚΟ, ενώ στο νέο προεδρείο θα έχουν θέση και οι εξής: Νέα γραμματέας της ΚΟ αναλαμβάνει η Θεοδώρα Τζάκρη. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Νίκος Παππάς, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Διονύσης Καλαματιανός (μέχρι πρότινος γραμματέας). Δεν θα είναι πλέον κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Νάσος Ηλιόπουλος, που είχε στηρίξει την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου.

Σημειώνεται ότι απόντες από την ψηφοφορία ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αποσύρθηκε μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, ο Νίκος Παππάς, ο οποίος ασθενεί με κορωνοϊό, και ο Όθωνας Ηλιόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 16 βουλευτές που καταψήφισαν ή ψήφισαν λευκό είναι οι εξής:

Έφη Αχτσιόγλου

Όλγα Γεροβασίλη

Ευκλείδης Τσακαλώτος

Αλέξης Χαρίτσης

Νάσος Ηλιόπουλος

Πέτη Πέρκα

Κώστας Μπάρκας

Σία Αναγνωστοπούλου

Κατερίνα Νοτοπούλου

Γιώργος Ψυχογιός

Μερόπη Τζούφη

Οσγκιούρ Φερχάτ

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Θεανώ Φωτίου

Μαρίνα Κοντοτόλη

Δημήτρης Τζανακόπουλος