Σε έναν κόσμο παράλληλο με τον δικό μας, ο Κασσελάκης, 1 ημέρα πριν το τέλος της προεκλογικής περιόδου για τις αυτοδιοικητικές, ζήτησε από τους βουλευτές του στην ομιλία του στην ΚΟ, να «τρέξουν» όλοι μαζί για να εκλέξουν όπως είπε «προοδευτικούς καθαρούς ανθρώπους μπροστά να διοικήσουν τον πυρήνα της ζωής του κόσμου στην Αυτοδιοίκηση».

Θεωρητικά, οι σύμβουλοί του έπρεπε να τον ενημερώσουν ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι αυτήν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου. Βέβαια, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν εκείνοι τον ενημέρωσαν αλλά εκείνος είναι ακόμη στο α’ εξάμηνο των εντατικών μαθημάτων «Εισαγωγή στην πολιτική Φιλοσοφία» και δεν τα έχει διδαχθεί ακόμα αυτά.

Κασσελάκης, το πυροτέχνημα

Εκτός αν θεωρεί ότι επειδή ήταν ο ίδιος πυροτέχνημα σε ένα κόμμα χωρίς ιδεολογία, χωρίς πυξίδα, χωρίς περιεχόμενο, μπορούν όλοι οι αυτοδιοικητικοί να λειτουργήσουν με αυτόν τον τρόπο, σε κοινωνίες οργανωμένες με απαιτήσεις και πραγματικά προβλήματα.

Θα μου πείτε βέβαια, εκείνος το είπε. Ήθελε να το πει και το είπε. Καλύφθηκε δηλαδή. Είπε «να τρέξουμε». Τώρα προς τα πού να τρέξουμε; Δεν έχει και μεγάλη σημασία.

Άλλωστε το έχουμε ξαναπεί. Τίθεται συνεχώς σοβαρό ζήτημα πολιτικής και νοητικής επάρκειας…