Μέρα με τη μέρα φανερώνεται ότι η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν ήταν τυχαία, αλλά έγινε με προσεκτικές κινήσεις και οργανωμένη ομάδα εντός και εκτός κόμματος. Ανάμεσα στα πρόσωπα που στήριξαν εμπράκτως την υποψηφιότητα του φέρεται να είναι και ο γνωστός ηθοποιός και παρουσιαστής, Λάκης Λαζόπουλος.

Σύμφωνα με την στήλη Επίμονος Κηπουρός της ιστοσελίδας Business Daily, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πραγματοποιήθηκε μεγάλη σύσκεψη σε loft γνωστού φωτογράφου στο κέντρο της Αθήνας, με σκοπό να διαμορφωθεί η επικοινωνιακή στρατηγική του υποψήφιου Προέδρου με σκοπό να αλώσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτήν την μάζωξη συμμετείχαν πολλά γνωστά πρόσωπα, προφανώς από το χώρο της πολιτικής, της επικοινωνίας και της δημοσιογραφίας ενώ ξεχώριζε το όνομα του Λάκη Λαζόπουλου.

Ο γνωστός ηθοποιός και παρουσιαστής ουδέποτε έκρυψε τη συμπάθειά του για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και κατα καιρούς έχει ασκήσει κριτική στο κόμμα για τις επιλογές του. Είναι φυσικό ο Στέφανος Κασσελάκης να ζητήσει τη γνώμη μιας παλιάς καραβάνας στο χώρο της τηλεόρασης, ο οποίος παράλληλα γνωρίζει καλά τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς, αν και αυτό που πραγματικά αναρωτιόμαστε είναι ποιος έφερε κοντά του δύο άντρες. Θα μπορούσε να είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας;

Τι έλεγε ο Λάκης Λαζόπουλος για την παραίτηση Τσίπρα

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, μετά την διπλή συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο Λάκης Λαζόπουλος έριξε ευθύνες για τη βαριά ήττα στην ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου, προβλέποντας ότι η επόμενη αρχηγός θα είναι η Έφη Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτή προέρχεται από την Ομπρέλα, δηλαδή το μικρότερο ποσοστό του κόμματος, το οποίο έχει ταυτιστεί με το παλιό και η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι χλωμή. Κατέληξε δε στην πρόβλεψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επιστρέψει με νέο κόμμα, μακριά από τα παλιά βαρίδια. 

Με άλλο κόμμα δεν ξέρουμε αν θα επιστρέψει, αλλά ίσως καταφέρει να ξεπαστρέψει τα παλιά βαρίδια, δημιουργώντας ένα νέο ΣΥΡΙΖΑ, με μπροστινό τον Στέφανο Κασσελάκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και να επιστρέψει. Τώρα βέβαια πως δημιουργείς νέο κόμμα με ηγετικά στελέχη τον καταδικασμένο Νίκο Παππά, τον Παύλο Πολάκη, τον Γιώργο Τσίπρα και την Θεοδώρα Τζάκρη, αποτελεί ένα συριζαϊκό μυστήριο, δίχως απάντηση.