Ο Κώστας Ζαχαριάδης αποφάσισε τις τελευταίες ημέρες να βγει μπροστά και να στηρίξει τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ως ‘’αντάλλαγμα’’ για την ένθερμη στήριξη Κασσελάκη κατά την προεκλογική του εκστρατεία στον Δήμο Αθηναίων. Σε αυτό το πλαίσιο, μετά από μία περίοδο σιωπής, αποφάσισε να επιτεθεί και σε όσα στελέχη αποχώρησαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον πρώην βουλευτή σε συνέντευξή του στην «ΕΡΤ», όσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν να αποχωρήσουν από το κόμμα κάνουν μεγάλο λάθος, διαφωνώντας με όσους λένε ότι το κόμμα έχασε το πλαίσιο αρχών και αξιών του. Επιπλέον ζήτησε να σταματήσουν οι εμπρηστικές αναρτήσεις πρώην και νυν στελεχών στο Facebook και να ασχοληθούν με την αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Κώστας Ζαχαριάδης αναγνώρισε ότι αυτήν τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον το μεγάλο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα και πράγματι στις δημοσκοπήσεις παλεύει για την τρίτη θέση πίσω από το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα συνέχισε να ρίχνει τα καρφιά του στους διαφωνούντες, λέγοντας ότι ο κόσμος στις εθνικές εκλογές ψήφισε έναν ενωμένο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα προκύπτουν δύο διαφορετικές κοινοβουλευτικές ομάδες που δεν επιτρέπουν το κόμμα να γίνει ξανά πλειοψηφικό ρεύμα. 

Ο Κώστας Ζαχαριάδης απάντησε και στις δηλώσεις Βίτσα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετατράπηκε σε ένα δεξιό σοσιαλδημοκρατικό κομμα, αναφέροντας ότι ο ίδιος δεν βλέπει κάποια μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι απέφυγε να απαντήσει ευθέως σε ερώτηση δημοσιογράφου αν η παρούσα ηγετική ομάδα με την παρουσία Πολάκη μπορεί να συνθέσει και όχι να διασπάσει, λέγοντας απλά ότι..τα κόμματα πρέπει να υπηρετούν την κοινωνία.

Η συνεργασία με ΠΑΣΟΚ 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τυχόν συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος ανέφερε ότι μπορεί να στήριξε στην τοπική αυτοδιοίκηση υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, εννοώντας τον Χάρη Δούκα στον Δήμο Αθηναίων, ωστόσο στις ευρωεκλογές τα κόμματα κατεβαίνουν ανταγωνιστικά μεταξύ τους και ο κόσμος πρέπει να συσπειρωθεί γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη και όχι γύρω από το ΠΑΣΟΚ, αν επιθυμεί μια σοβαρή αντιπολίτευση απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.