Προς τη Χαριλάου Τρικούπη φαίνεται να λοξοκοιτάζουν εκείνες και εκείνοι που διαπιστώνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ μετρά αντίστροφα αλλά στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν πως δεν έχουν θέση στο κόμμα.

Το επανέλαβε και ο Παύλος Χρηστίδης σημειώνοντας πως «έχουμε κλειστές πόρτες σε εκείνους που πλήγωσαν την παράταξη με τη συμπεριφορά τους και τα λόγια τους και βρέθηκαν στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ Έχουμε όμως ανοιχτές πόρτες σε όλους τους πολίτες που ψάχνουν μια νέα επιλογή που δίνει ελπίδα και λύσεις».

Κοινώς, οι γυρολόγοι ας αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεων τους είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ χωρίς να το πει με αυτά τα λόγια.

Εκτίμησε πως «οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ επηρεάζουν όλο το πολιτικό σύστημα Είναι κυρίως εσωκομματικές εξελίξεις αλλά αναδεικνύουν το πώς δομήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα του 35%. Κυρίως όμως δείχνει ότι ακόμα και στελέχη με μακρά ιστορία στην Αριστερά προτιμούν τους τηλεοπτικούς δέκτες από την Κεντρική Επιτροπή για να βγάλουν τις διαφωνίες τους».

Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ τονίζει πως «η προτεραιότητά μας είναι να έρθουμε κοντά στους πολίτες αρθρώνοντας καθαρό προοδευτικό λόγο γιατί αυτό είναι που λείπει από τη σημερινή πολιτική σκηνή και αυτό είναι που έχει ανάγκη η κοινωνία να ακούσει».