Ξεκίνησαν οι ανακατατάξεις στα ΜΜΕ που ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτη αλλαγή αυτή του διευθυντή της «Αυγής» καθώς ο Σπύρος Ραπανάκης, ο οποίος είχε στηρίξει την Έφη Αχτσιόγλου, υπέβαλλε την παραίτηση του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ραπανάκης είχε υποβάλλει την παραίτηση του από την Παρασκευή και σήμερα ήταν η πρώτη ημέρα που η εφημερίδα κυκλοφόρησε χωρίς το όνομα του στην ταυτότητα. 

Ο καβγάς με τον Πολάκη 

Ο Σπύρος Ραπανάκης είχε κοντραριστεί με τον Παύλο Πολάκη τον Ιούλιο, με αφορμή τους χαρακτηρισμούς «καλλιστεία» και «lifestyle» που είχε χρησιμοποιήσει ο βουλευτής στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή, αναφερόμενος πλαγίως στην υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου. 

Ο τέως διευθυντής της «Αυγής» μίλησε για «αθλιότητες» και έγραψε στα social media ότι «την επόμενη ημέρα δίνεται η ευκαιρία να μπουν ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές με το λούμπεν, τον σεξισμό και τις ψευτοπαλικαριές». 

Φυσικά ο Παύλος Πολάκης δεν άφησε αναπάντητο το σχόλιο. Έγραψε με το συνηθισμένο ποιητικό ύφος του ότι τα περί αθλιοτήτων «είναι μόνο για φτύσιμο» και πρόσθεσε: «πράγματι είναι καιρός να μπουν κόκκινες γραμμές στην δηθενιά, στη θολούρα, στον δικαιωματισμό του περιθωρίου, στα άκαπνα και ακίνδυνα κομ ιλ φω, ανασηκωμένα φρυδάκια που νομίζουν πως είναι ο ορισμός της Αριστεράς».