Ποικίλες είναι οι αντιδράσεις στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογή Κασσελάκη, από το ίδιο βράδυ των εσωκομματικών εκλογών.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν ο νικητής της διαδικασίας ανάδειξης προέδρου και ο ΣΥΡΙΖΑ από εκείνη την ημέρα, φαίνεται σαν να μοιράζεται σε υποστηρικτές και «πολέμιους» του νέου προέδρου.

Η ηττημένη Αχτσιόγλου και η δομική αντιπολίτευση

Πρώτη από τους «αντιδρώντες» φαίνεται να είναι η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία στον λόγο της μετά τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη, εμφανίστηκε με υψωμένη τη γροθιά της να μιλά για δομική αντιπολίτευση στη ΝΔ. Παρότι συνεχάρη τον νέο πρόεδρο, απέφυγε να αναφέρει ότι θα σταθεί στο πλευρό του, ενώ μίλησε για προσωπική αφοσίωση σε εκείνους οι οποίοι την ψήφισαν.

Ο Τσακαλώτος δεν συνεχάρη τον Κασσελάκη

Στον «χορό» των απογοητευμένων από το αποτέλεσμα της Κυριακής μπήκε με ανάρτησή του στα Social Media και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, υποστηρικτής της Έφης Αχτσιόγλου και
συνυποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

Ο πρώην υπουργός στην ανάρτησή του, έκανε λόγο για την αριστερά που είναι «μαθημένη στα δύσκολα», ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά: Με παρακαταθήκη τις νίκες, τις ιδέες και τις αξίες μας, συνεχίζουμε πάντα αριστερά».

Τζουμάκας: Μεταβατικός ο Κασσελάκης

Ο έτερος συνυποψήφιος του Στέφανου Κασσελάκη στην κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα, Στέφανος Τζουμάκας, σε συνέντευξή του, αναφέρθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας πως είναι «μεταβατικός πρόεδρος», ενώ όπως είπε, «Πολλοί πλασάρονται ως νέα εποχή και έρχονται από το παμπάλαιο παρελθόν. Θα δούμε εάν πρόκειται για μια ακόμη φάρσα στην πολιτική ιστορία ή εάν όντως υπάρξει μια άλλη πολιτική. Με την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα δημιουργήθηκε μια κρίση ηγεσίας στο χώρο και μια κρίση πολιτικής. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν πάρα πολλοί τυχοδιώκτες για να μπορέσουν να μπουν σε ένα προοδευτικό κόμμα, στην πολιτική και γενικά να μπουν στη χώρα».

Σκουρλέτης: Προοπτική εξαΰλωσης οι αοριστολογίες

Τη σκυτάλη πήρε εν συνεχεία ο Πάνος Σκουρλέτης, στέλεχος του κόμματος και πρώην υπουργός, ο οποίος μίλησε για «προοπτική εξαΰλωσης» στο κόμμα της Κουμουνδούρου.

Μιλώντας στο Action 24, ο Πάνος Σκουρλέτης, άσκησε κριτική προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, στεκόμενος στο σύνθημα που ακούστηκε εχθές για τον Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου, «Στέφανε προχώρα, άλλαξέ τα όλα», σχολιάζοντας συγκεκριμένα: «Όλα τι; Για ένα κόμμα της Αριστεράς; Σημαίνει τη μετάλλαξή του;».

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε η πρώτη κυβέρνηση μεταπολιτευτικά που αύξησε τα ποσοστά της και σχολίασε: «αν αυτό δεν μας λέει τίποτα αλλά μας λένε οι αοριστολογίες φοβάμαι για το μέλλον του χώρου μας, είναι προοπτική εξαΰλωσης».

Βίτσας για Κασσελάκη: Δεν έχει τη γνώση ούτε την εμπειρία να διοικήσει ένα κόμμα

Άλλη μία αντίδραση εκφράστηκε από τον Δημήτρη Βίτσα. Ο πρώην υπουργός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status, επέμεινε στην τοποθέτησή του, ότι ο Κασσελάκης δεν μπορεί να διοικήσει το κόμμα.

Συγκεκριμένα ο κ. Βίτσας ανέφερε: «Συγχαρητήρια στον κ. Κασσελάκη, που κέρδισε τέλος πάντων με αυτά που έκανε…Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα γιατί τώρα το κόμμα θα πρέπει να ασχοληθεί με τα πολύ σοβαρά ζητήματα, άλλο το ζήτημα της φορολογίας, άλλο το ζήτημα της ακρίβειας, έχουμε…όλοι ευχόμαστε οι βροχές των επόμενων ημερών να μην πλήξουν και πάλι τη Θεσσαλία»

Σταθάκης: Μάχη μέχρι τέλους

Απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη τάχθηκε με ανάρτησή του στα Social Media και ο Γιώργος Σταθάκης. Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε επίσης Μπέπε Γκρίλο τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε στην ανάρτησή του λέγοντας «Μάχη μέχρι τέλους!!!»

Τεμπονέρας: Στην αριστερά δεν στοιχιζόμαστε πίσω από πρόσωπα

Σε πιο ήπιο ύφος εξέφρασε τις αμφιβολίες του ο Διονύσης Τεμπονέρας. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η συμμετοχή τόσο του Κασσελάκη όσο και της Αχτσιόγλου στη διεκδίκηση της Προεδρίας «τόνωσε το ενδιαφέρον για τον ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία», ωστόσο όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «στην αριστερά δεν στοιχιζόμαστε πίσω από πρόσωπα, αλλά πίσω από αξίες, ιδέες και πολιτικές θέσεις».

Προαναγγελία αποχώρησης από τον Νίκο Φίλη

Ο Στέφανος Κασσελάκης αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκαν στο στόχαστρο του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 σήμερα το πρωί, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε πυρά προς τον Στέφανο Κασσελάκη για άλλη μία φορά, αναφέροντας ότι «δεν είναι φαινόμενο ενός μήνα ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή, ακόμη χειρότερα, είδα τον λόγο, την εκφορά του λόγου του κ. Κασσελάκη και έχει ύφος Τραμπ, όχι ουσία, αλλά ύφος ίδιο με τον Τραμπ, ότι “δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, είμαστε εγώ και ο λαός”», ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά, «εάν το Νοέμβριο στο συνέδριο υπάρξει επικύρωση της θανατικής ποινής για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι προφανές ότι ο κάθε ένας θα επιλέξει. Εγώ θα δω τη στιγμή εκείνη. Πάντως δεν είμαι δεδομένος ότι θα είμαι σε ένα κόμμα που δεν είναι της Αριστεράς».

Γκρίνιες για τις πρώτες επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη

Γκρίνιες έρχονται επίσης από στελέχη του κόμματος και για τις πρώτες επιλογές σε καίριες θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Νίκος Φίλης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαι ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, με βρήκε ο κ. Κασσελάκης που ήρθε πριν από έναν μήνα που ήρθε, σκοπεύω να δώσω τη μάχη στο Συνέδριο του κόμματος. Πρέπει να γίνει τον Νοέμβριο, όπως το έχουμε πει. Έγιναν επικίνδυνα βήματα: χωρίς να ενημερωθούν τα όργανα του κόμματος, μάθαμε από την τηλεόραση ότι άλλαξε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ο εκπρόσωπος Τύπου».

Ο Γιάννης Ραγκούσης από την πλευρά του σε ανάρτησή του στα Social Media, τόνισε πως «κανείς δεν ενημέρωσε τους Θεοχαρόπουλο-Καλπάκη ότι παύονται από τα καθήκοντά τους και ότι οι ίδιοι το έμαθαν από την τηλεόραση.

Παρότι σε πιο ήπιο ύφος, ο πρώην εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Στέργιος Καλπάκης, αναφέρθηκε στην παύση των καθηκόντων του, επίσης με ανάρτησή του στα Social Media, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Χθες το απόγευμα ενημερώθηκα από ιστοσελίδες για την απόφαση του νέου Προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, να ορίσει εκπρόσωπο Τύπου την αγαπημένη και αξία συντρόφισσα Δώρα Αυγέρη. Της εύχομαι ολόψυχα δύναμη και επιτυχία στα νέα της καθήκοντα. Είμαι βέβαιος ότι θα τα πάει εξαιρετικά.»