Σε μπαράζ εμπρηστικών δηλώσεων προχώρησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου. Στο στόχαστρό του βρέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας, στον οποίο, όχι μόνο καταλογίζει τις ήττες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τον κατηγορεί και για διευκόλυνση της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη.

Θα έχει τρομερό ενδιαφέρον το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όλα δείχνουν ότι οι συνιστώσες δεν θα πειθαρχήσουν με τα σχέδια του Στέφανου Κασσελάκη, τα οποία έχουν στόχο να τις «ξεδοντιάσουν», καθώς τα στελέχη πέριξ του περιβάλλοντος του αρχηγού, μιλούν ευθέως για κατάργηση των τάσεων (συνιστώσες). Αυτό που μένει να αποδειχτεί είναι εάν ο Στέφανος Κασσελάκης θα πραγματοποιήσει το... πρώτο του ξεδόντιασμα με τις συνιστώσες, καθώς και αν εκείνες θα πειθαρχήσουν ή θα αποχωρήσουν.

Οι δηλώσεις Φίλη

«Δεν είναι φαινόμενο ενός μήνα ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Πέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή ακόμη χειρότερα είδα τον λόγο, την εκφορά του λόγου του κ. Κασσελάκη και έχει ύφος Τραμπ, όχι ουσία, αλλά ύφος ίδιο με τον Τραμπ, ότι δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, είμαστε “εγώ και ο λαός”».

«Είμαστε σε ένα κόμμα που την Κυριακή αυτήν ηττήθηκε. Ποτέ δεν μιλήσαμε για τις πρώτες δύο ήττες. Η τρίτη ήττα είναι πιο επώδυνη, διότι ηττηθήκαμε από ανθρώπους, ένα μεγάλο μέρος των οποίων δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε για τρίτη φορά, γιατί απεμπολά την ιστορία του και τη δύναμή του», προσέθεσε.

Ερωτηθείς για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα, τόνισε πως «το ότι δεν παρενέβη ο Τσίπρας να διαψεύσει τα ψέματα και τις συκοφαντίες περί υπονόμευσής του, με προβληματίζει. Η δημόσια παρουσία ή, καλύτερα, απουσία του Τσίπρα, ήταν μια παρουσία που άφησε τις συκοφαντίες εναντίον των υποψηφίων. Και διευκόλυνε τον Κασσελάκη».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «έχει καθοριστική ευθύνη ο Τσίπρας στην πτώση του κόμματος, όπως και στην άνοδό του, δεν παραγνωρίζω τίποτα. Λόγω της πολιτικής επιλογής που έκανε ο Τσίπρας, που ήταν επιλογή διάλυσης της ταυτότητας του κόμματος και μια αρχηγική συγκρότηση του κόμματος, οδηγηθήκαμε στην ήττα. Και μάλιστα με ευθύνη επίσης του Τσίπρα, υπήρξε μια απώλεια εμπιστοσύνης της κοινωνίας και αξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία».