Ένα μικρό πολιτικό σεισμό θα προκαλέσουν στον ΣΥΡΙΖΑ όσα σκέφτεται να αλλάξει ο Στέφανος Κασσελάκης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τη στήλη «Big Mouth» στην κυριακάτικη έκδοση της «Απογευματινής», ο νέος Πρόεδρος σκοπεύει να αλλάξει όνομα στο κόμμα, ίσως ακόμα και να πουλήσει το κτίριο της Κουμουνδούρου.

Μετά τις εκκαθαρίσεις στελεχών φαίνεται ότι το πρόγραμμα του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κρύβει ένα ολοκληρωτικό «lifting» για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διότι το brand name του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει στο παλιό και έχει αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Φυσικά η επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ πολύ πιθανό να συνεπάγεται και νέο ΑΦΜ για το κόμμα. Το σχέδιο είναι η νέα ονομασία του κόμματος να εγκριθεί στο επικείμενο συνέδριο, ωστόσο όλα βρίσκονται υπό αίρεση, καθώς αυτήν την στιγμή ο Στέφανος Κασσελάκης αδυνατεί να ελέγξει το κόμμα του. Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που διέλυσε τον «Συνασπισμό της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας» και το μετέτρεψε σε ένα νέο ενιαίο κόμμα με το όνομα «Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς» (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) στο συνέδριο του 2013.  Ωστόσο ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα την ίδια ώρα που ψάχνει νέα φίρμα για το μαγαζί, επαναχρησιμοποιεί τα παλιά και τοξικά υλικά σε αναβαθμισμένες θέσεις, όπως ο Παύλος Πολάκης, ο Νίκος Παππάς και η Θεοδώρα Τζάκρη.

Η «τρύπα» των 3 εκατομμυρίων ευρώ

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένας από τους λόγους που ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να αφήσει πίσω του το brand name του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μαύρη τρύπα που έχει αρχίσει να δημιουργείται στα έσοδα της Κουμουνδούρου. Η μείωση της χρηματοδότησης του κόμματος έχει φέρει αντιμέτωπο τον νέο Πρόεδρο με ένα χρηματοδοτικό κενό που προσεγγίζει τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σύντομα θα αναγκαστεί να περιορίσει δραστικά τα έξοδα του κόμματος με απολύσεις και σημαντικές αλλαγές στα κομματικά μέσα ενημέρωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο υφίσταται και ένα σενάριο πώλησης του ιστορικού κτιρίου που στεγάζει τα κεντρικά του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου. Το σενάριο αυτό το εξετάζει σοβαρά ο νέος Πρόεδρος, ο οποίος άλλωστε δεν έχει κανέναν συναισθηματικό δεσμό με τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποφύγει οικονομικά αδιέξοδα. Το σενάριο λέει ότι τα κεντρικά γραφεία θα μπορούσαν να στεγαστούν σε ένα διαφορετικό κτίριο με οικονομικό ενοίκιο ενώ τα έσοδα από την πώληση θα ήταν σημαντική ανάσα για τα οικονομικά του κόμματος. Γενικά υπάρχουν πολλές σκέψεις στο μυαλό του Στέφανου Κασσελάκη για ριζικές αλλαγές στη βιτρίνα του κόμματος, διότι από ουσία πορεύεται με το παλιό, αρκεί να καταφέρει να παραμείνει στο τιμόνι του κόμματος και μετά τις ευρωεκλογές. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι όλα τα ανωτέρω πρέπει πρώτα να εγκριθούν από τα προβεβλημένα στελέχη του κόμματος όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Έφη Αχτσιόγλου και την εσωκομματική τάση της Ομπρέλας, οι οποίοι ήδη κάνουν δύσκολη τη ζωή του νέου Προέδρου.