Δεν θα παίρνει μισθό ως βουλευτής αλλά και ως πρωθυπουργός λέει ο Στέφανος Κασσελάκης. Όχι, προς Θεού, δεν είναι... λαϊκισμός, είναι η αδιαμεσολάβητη λογική του Στέφανου της Ελλάδας που ακολουθεί κατά πόδας τα βήματα του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του άλλου πολιτικού, του Ντόναλντ Τραμπ

Τον Νοέμβριο του 2016 ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωνε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS και στην εκπομπή «60 minutes» ότι δεν θα λαμβάνει τον μισθό του ως πρόεδρος των ΗΠΑ σημειώνοντας: «Όχι, δεν θα πάρω τον προβλεπόμενο μισθό. Θα παίρνω μόνο ένα δολάριο τον χρόνο».

Είχε προηγηθεί ο Αλέξης Τσίπρας ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι για τον μισθό. Για παράδειγμα, είχε προαναγγείλει πριν γίνει πρωθυπουργός το 2015 ότι θα καταργήσει τα βουλευτικά αυτοκίνητα τουλάχιστον για τους δικούς του βουλευτές.

Φυσικά αυτό ουδέποτε έγινε. Αντιθέτως, και ο ίδιος έφτασε να κυκλοφορεί με θωρακισμένα οχήματα της Βουλής αξίας πολλών χιλιάδων ευρών. Ήταν το μόνο που έταξε και δεν έκανε; Όχι φυσικά. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει σπάσει κάθε ρεκόρ λαϊκισμού, αλλά όλα δείχνουν ότι και ο διάδοχός του είναι διατεθειμένος να πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον λόγο αυτόν ξεκίνησε τα ωραία α λα Τραμπ. Έτσι δεν θα παίρνει μισθό. Βέβαια αυτό έχει δύο προϋποθέσεις:

- Να φτάσει μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές ώστε να εκλεγεί βουλευτής και να έχει την ευκαιρία ν' αρνηθεί τον μισθό.

- Να γίνει μετά πρωθυπουργός.

Και τα δύο δείχνουν σήμερα δύσκολα. Κυρίως διότι προηγούνται οι ευρωεκλογές. Αλλά και γιατί δεν ξέρει αν και ποιο κόμμα θα έχει…