Τις τελευταίες τρεις ημέρες ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, συνάντησε συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών και φρόντισε μάλιστα να κάνει δακρύβρεχτες αναρτήσεις στα social, εκμεταλλευόμενος τον πόνο και τη θλίψη τους. Μάλλον στην Κουμουνδούρου δεν συμβούλευσαν τον νέο Πρόεδρο ότι η αντιπολίτευση πάνω σε νεκρούς και καμένα ουσιαστικά έκαψε τον Αλέξη Τσίπρα.

Πριν δύο ημέρες και συγκεκριμένα στις 27 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνάντησε στην Θεσσαλονίκη τον πατέρα ενός από τα θύματα στα Τέμπη. Εκεί ανάρτησε ένα βίντεο, όπου ακούει τον τραγικό πατέρα να λέει ότι ο υιός του είχε όνειρα για το μέλλον, με τον Στέφανο Κασσελακη να του απαντά θεατρικά ότι δεν είναι μόνος του και θα κάνει τα πάντα για να μην ξεχαστεί το έγκλημα. Το ίδιο ακριβώς σκηνικό εξελίχθηκε και δύο ημέρες μετά, στις 29 Οκτωβρίου στην Λάρισα. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ συναντά μία επιτροπή συγγενών των θυμάτων κι έπειτα αναρτά ένα ντροπιαστικό βίντεο, δείχνοντας τους συγγενείς των θυμάτων να κλαίνε, εκφράζοντας τα παράπονά τους για την τραγωδία. Έπειτα εμφανίζεται ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος τους απάντα πάλι στο ίδιο ύφος ότι θα είναι κοντά τους και δεν θα αφήσει να ξεχαστεί η τραγωδία. 

Το χειρότερο είναι ότι πριν καν ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η κοινωνία δεν δέχεται τη μη απόδοση δικαιοσύνης και υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να αποδοθεί δικαιοσύνη, αγνοώντας τα θεσμικά του όρια. Οι συγγενείς των θυμάτων έχουν έναν αβάσταχτο πόνο και ένα γολγοθά μπροστά τους, τόσο σε δικαστικό όσο και προσωπικό επίπεδο. Το να κάνει βιντεάκια με τον πόνο τους κι έπειτα να εμφανίζει τον εαυτό του ως τον ευαίσθητο πολιτικό - Superman που θα αποδώσει δικαιοσύνη, ξεπερνά τα όρια του λαϊκισμού, καθώς πλέον μιλάμε για ντροπιαστική άσκηση αντιπολίτευσης για μικροπολιτικά οφέλη . Και πρόκειται για ένα θλιβερό μοτίβο που το επαναλαμβάνει δύο φορές μέσα σε τρεις ημέρες. Ίσως κάποιος πρέπει να διδάξει στον νέο Πρόεδρο ότι τέτοιες τακτικές έστειλαν τον προκάτοχό του, Αλέξη Τσίπρα, σπίτι του.

Να διευκρινίσουμε και το αυτονόητο: Δεν είναι κακό που ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ συνάντησε και άκουσε τους συγγενείς των θυμάτων. Το αντίθετο. Επιβάλλεται οι πολιτικοί και άλλοι θεσμικοί παράγοντες να ακούσουν αυτούς τους ανθρώπους και να τους στηρίξουν με κάθε τρόπο στο γολγοθά τους. Το κακό είναι η φθηνή επικοινωνιακή εκμετάλλευση και η επίκληση στο συναίσθημα από εναν πολιτικό αρχηγό.

Ακολουθούν οι αναρτήσεις του Στέφανου Κασσελάκη: