Ο Στέφανος της Ελλάδας «σπάει αυγά». Τουλάχιστον αυτό απάντησε στον Γιάννη Μπουτάρη όταν ο πρώην δήμαρχος της Θεσσαλονίκης του είπε ότι αυτό πρέπει να κάνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην «ομελέτα» όμως που θα γίνει κάποιοι θέλουν να βάλουν… αλατοπίπερο που φτιάχνει και το κέφι. Μεριμνούν ήδη οι… Παπανδρέου. Και ο Γιώργος και ο Νίκος.

Αυτό που γυρνά δεξιά και αριστερά και υποστηρίζει ο Χρήστος Σπίρτζης περί συνένωσης –δέχεται ως… σήμερα και τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ αρκεί να είναι… κόκκινος– το σπρώχνουν και άλλοι όπως φαίνεται. Ο Γιώργος Παπανδρέου βγήκε και το φώναξε το βράδυ του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Νίκος Παπανδρέου το είπε έμμεσα σε συνέντευξη πλέκοντας το… εγκώμιο του Στέφανου Κασσελάκη.

Μάλιστα, ο Νίκος Παπανδρέου έσπευσε να επικρίνει και τους εσωκομματικούς αντιπάλους του Στέφανου. Κυρίως για τις… φάτσες που έχουν. Σε αυτές παρέπεμψε για να δείξει πόσο καλύτερός τους είναι ο νέος πρόεδρος. Δεν εξήγησε ακριβώς τι έχουν οι φάτσες τους. Ούτε κατά πόσο χειρότερες είναι από αυτές άλλων σε άλλα κόμματα.

Όμως τόσο η παρέμβαση του ΓΑΠ όσο και του αδελφού Νίκου –που βρέθηκε στη θέση του ευρωβουλευτή μετά την παραίτηση του Νίκου Ανδρουλάκη– προβληματίζουν τη Χαριλάου Τρικούπη και τον πρόεδρό της, ο οποίος βλέπει ότι ενώ –αγκομαχώντας είναι η αλήθεια– επιδιώκει να βρεθεί στη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές υπάρχει εκ των έσω… δολιοφθορά.

Και όλα αυτά την ώρα που ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «σπάει αυγά» ή τουλάχιστον έτσι πιστεύει, εκτός αν η προτροπή Μπουτάρη εκλήφθηκε από τον ίδιο ως παρότρυνση για ένα… καλό πρωινό. Διότι προς το παρόν, πέρα από τις αγκαλιές και τις δηλώσεις ότι είναι «δίπλα μας» σε στιλ βουλευτή Καλοχαιρέτα, κάτι άλλο δεν έχουμε δει. Νωρίς; Ίσως. Αλλά ο χρόνος στην πολιτική είναι σχετικός. Πολύ περισσότερο όταν σε έξι μήνες έχεις πάλι εκλογές…