Γράφει ο Μάρκος Παλαιολόγος

Διχαστικά και με μπόλικη δόση fake news, πιστοί στην «πολιτική» γραμμή που έχουν χαράξει τέσσερα χρόνια τώρα, συνεχίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορώντας για τη ζημιά που κάνουν στην ελληνική κοινωνία.

Στα θέματα ενδιαφέροντος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κυριαρχούν η ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών και οι υποκλοπές: για το μεν πρώτο εκτιμούν ότι μπορούν να εξασφαλίσουν κέρδη, για το δε δεύτερο στόχος είναι να στριμώξουν τον Νίκο Ανδρουλάκη, άλλοτε εκβιαστικά και άλλοτε υποσχόμενοι αποκαλύψεις.

Η εμμονή είναι τέτοια που δεν δίστασαν να διαστρεβλώσουν μια ξεκάθαρη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να ενισχύσουν το αφήγημά τους. «Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε και σήμερα ότι δεν νιώθει τους πολίτες. Αδυνατεί να τους καταλάβει ακόμα και στον βαθύ πόνο που προκαλεί η απώλεια.

Που προκαλεί η τραγωδία. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Δεν δίστασε να επιτεθεί χυδαία ακόμη και στους γονείς των αδικοχαμένων παιδιών στα Τέμπη λέγοντας ότι δήθεν εργαλειοποιούν το δράμα τους με τη μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του» έσπευσε να δηλώσει η λαλίστατη εκπρόσωπος του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Νίκο Χατζηνικολάου προκαλώντας την έκρηξη και του ίδιου του δημοσιογράφου, ο οποίος έκανε λόγο για μοντάζ.

«Αφού έκανε τα πάντα για να συγκαλύψει το έγκλημα στα Τέμπη. Αφού κατέβασε τον υπουργό των Τεμπών τον κ. Καραμανλή υποψήφιο στις Σέρρες σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Τώρα μπροστά στις αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων, δεν διστάζει να τα βάλει ακόμη και μαζί τους. Δεν διστάζει πουθενά. Δεν ντρέπεται καθόλου. Δεν νιώθει», συνέχισε η Πόπη Τσαπανίδου σε μια προσπάθεια να πείσει για τα απίθανα.

Την απάντηση έδωσε λίγες ώρες αργότερα ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Υπάρχει όριο στη συκοφαντία και την κοπτοραπτική. Η ερώτηση που έγινε από τον κ. Χατζηνικολάου είχε δύο σκέλη.

Η λέξη εργαλειοποίηση αναφερόταν ξεκάθαρα στο ζήτημα της απεργίας που έγινε τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές, και θέλω να θυμίσω ότι ο προϊστάμενος του σωματείου των μηχανοδηγών είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Σέβομαι και τιμώ απόλυτα τις οικογένειες των νεκρών, καταλαβαίνω τον πόνο τους. Εχουν δικαίωμα να κινηθούν όπως οι ίδιες πιστεύουν για να διεκδικήσουν τη δικαιοσύνη που πρέπει να αποδοθεί για το τραγικό αυτό δυστύχημα.

Εχω πει σε όλους τους τόνους ότι θα είμαι αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια και ότι η δικαιοσύνη πρέπει να αποδοθεί το συντομότερο δυνατόν».
Εκανε δε λόγο για «άθλια διαστρέβλωση των όσων είπα». Δεν είναι η πρώτη φορά που όταν στερούνται επιχειρημάτων στην αξιωματική αντιπολίτευση επιστρατεύουν τα ψέματα.

Τα 5 κορυφαία ψέματα για την τραγωδία


Fakenews 1: Ηδη από την επόμενη μέρα της τραγωδίας ο ΣΥΡΙΖΑ ψευδώς ισχυρίζεται ότι το σύστημα τηλεδιοίκησης δεν δούλευε με ευθύνη της κυβέρνησης. Η αλήθεια όμως είναι πως λειτουργούσε το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα ενώ το παλαιότερο κέντρο τηλεδιοίκησης είχε σταματήσει να λειτουργεί το 2017. Ηδη το 2018 η πρόεδρος Αρχής Σιδηροδρόμων, διορισμένη επί ΣΥΡΙΖΑ, στη Βουλή έλεγε πως δεν λειτουργεί και ζητούσε για αυτόν τον λόγο την πρόσληψη έξτρα προσωπικού στο σταθμαρχείο της Λάρισας.

Fakenews 2:
Ακολούθησε η επίσκεψη Τσίπρα στο παλιό κέντρο τηλεδιοίκησης της Λάρισας, που έχει πάψει πρακτικά να λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2015 και έστησε ολόκληρη παράσταση συνοδευόμενος από έναν συνταξιούχο –από το 2010– υπάλληλο του ΟΣΕ. Οπως αποκαλύφθηκε είναι και κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ όχι στη Λάρισα, αλλά στην Ξάνθη.

Fakenews 2:
Στον ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να χρεώσουν στη ΝΔ την πώληση του ΟΣΕ. Μόνο που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ιδιωτικοποιήθηκε το 2017 για μόλις 45εκατ. ευρώ, όταν τα 300εκατ. τίμημα του Σαμαρά ταέλεγαν προδοσία, της χάρισαν χρέη 700εκατ. και της έδωσαν με το καλημέρα 250εκατ. για άγονεςγραμμές.

Fakenews 3:
«Η ΕΕ μάς έστειλε στα δικαστήρια για τον σιδηρόδρομο για θέματα ασφαλείας επί Μητσοτάκη...» διαλαλούσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας ότι δεν κατάλαβαν ότι η ΕΕ μάς έστειλε στα δικαστήρια το 2022 αλλά για υποχρεώσεις που έπρεπε να εκπληρώσουμε μεταξύ 2012 - 2015 (με παράταση έως 2017) και όχι για θέματα ασφαλείας. Επιπλέον, το 2018 πρόστιμο 2,4εκατ. ευρώ κλήθηκε να καταβάλει η ΕΡΓΟΣΕ με βάση την έκθεση της ΕΔΕΛ.

Fakenews4:
Επιχειρήθηκε η πολιτικοποίηση της τραγωδίαςπροσπαθώντας με διάφορους τρόπους να συνδέσουν τον σταθμάρχη που διώκεται για το δυστύχημα στα Τέμπη με τη Νέα Δημοκρατία.Ξεκίνησαν προσπαθώντας να τον παρουσιάσουν ως «ρουσφέτι» συγκεκριμένης βουλευτού, η οποία τους διέψευσε και προσέφυγε εναντίον τους στη Δικαιοσύνη για την άθλια συκοφαντία. Μετά ως «ρουσφέτι» υπουργού.

Fakenews5:
Ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι η κυβέρνηση δήθεν απαγόρευσε την παραλαβή των νεκρών και τη δυνατότητα να ανοίξουν τα φέρετρα ή να πενθήσουν τους νεκρούς όπως επιθυμούσαν.