Τοποθετώντας τον Παύλο Πολάκη στη θέση του υπερσυντονιστή βουλευτών και τομεαρχών ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε τις προθέσεις του. Δεν «έχρισε» απλά Νο 2 τον «αψύ Κρητικό», αλλά ταυτίστηκε μαζί του. Κατ’ επέκταση ταυτίζεται με ό,τι κάνει. Και με την τελευταία του ανάρτηση, με την οποία στοχοποίησε έναν γιατρό που συνταξιοδοτήθηκε άλλα είχε την «ατυχία» το πρόγραμμα του νοσοκομείου να βγει πριν του κοινοποιηθεί η ημέρα συνταξιοδότησης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στοχοποιεί κάποιον ο Παύλος Πολάκης. Έτσι ανέβηκε τα σκαλιά στον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα να τον… υιοθετήσει πλήρως και να επιβάλλει στο κόμμα τον πολακισμό ως κεντρική πολιτική γραμμή. Δηλώνοντας πως διαφωνεί με το ύφος του, αλλά υπερασπιζόμενος τον στενό του συνεργάτη, που πλέον αποτελεί στενό συνεργάτη αλλά και μέντορα του νέου προέδρου.

Στη συνέντευξή του στον Σταύρο Θεοδωράκη ο Στέφανος Κασσελάκης είχε πει για τον Παύλο Πολάκη ότι «αυτό που με συνδέει με τον Παύλο είναι ένα αίσθημα δικαιοσύνης. Έχουμε διαφορετικούς τρόπους έκφρασης. Έχω άλλο στιλ από τον Παύλο, αλλά ο Παύλος είναι δυναμικός, προσπαθεί πραγματικά για τον κόσμο που δεν έχει φωνή».

Και είχε προσθέσει με έμφαση: «Μακάρι να πάλευαν και άλλοι βουλευτές απέναντι σε ένα πελατειακό συγκεντρωτικό σύστημα». Μακάρι δηλαδή κατά τον Στέφανο Κασσελάκη να βρεθούν και άλλοι να στοχοποιούν πρόσωπα και πολιτικούς αντιπάλους, δικαστικούς και δημόσιους λειτουργούς που δεν αρέσουν στον «αψύ Κρητικό» που δικάζει, καταδικάζει και σπιλώνει ανθρώπους διασύροντάς τους.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εμφανίσθηκε ενοχλημένος από τον Παύλο Πολάκη και δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του πως δεν νοείται ενότητα όταν επιλέγεται σε θέση υπερσυντονιστή ο αψύς Κρητικός. Αυτό τον ενόχλησε. Το γεγονός ότι τάχθηκε κατά της διαγραφής του όταν ο… σύντροφος Παύλος έβριζε και στοχοποιούσε… αντιπάλους το έχει ξεχάσει ήδη.

Σε κάθε περίπτωση, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν τον Παύλο Κασσελάκη. Τους εκφράζει όλους ανεξαιρέτως. Τον έχουν στηρίξει κατ’ επανάληψη. Μέχρι και ψήφο εμπιστοσύνης είχαν δώσει στον Αλέξη Τσίπρα όταν αυτός ως πρωθυπουργός είχε μετατρέψει μια ψήφο μομφής κατά του στενού του συνεργάτη.

Εκφράζει όμως και τον Στέφανο Κασσελάκη. Ξεκάθαρα και χωρίς περικοκλάδες που λένε. Έχει ταυτιστεί μαζί του και προχωρούν χέρι χέρι. Ας μην παρεξηγείται κανείς για τα λογοπαίγνια με τα ονόματα και τα επώνυμά τους.

Ο πολακισμός παραμένει κυρίαρχη πολιτική γραμμή στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη και οι προσωπικές επιθέσεις σε βάρος του πρωθυπουργού το επιβεβαιώνουν. Όπως και ο λαϊκισμός που ήδη υιοθετείται από τη νέα ηγεσία της Κουμουνδούρου με το σκεπτικό ότι δεν θέλει κόπο (προγράμματα, πολιτικές προτάσεις και άλλα τινά), αλλά τρόπο (καταγγελίες, αιχμές και προσωπικές επιθέσεις και τοξικότητα),

Η απάντηση του συνταξιούχου (πλέον) γιατρού στον, κατά Κασσελάκη, «εκφραστή» του κόσμου που δεν έχει… φωνή καταλυτική: «Αμαυρώσατε το όνομά μου».

Δείτε την απάντηση:

«Θα σας θυμίσω, μια και από ό,τι ξέρω έχετε καλή μνήμη, ότι συνεργαστήκαμε για ώρες στην 4η ΥΠΕ για το παιδιατρικό νοσοκομείο. Με το θάρρος αυτό θέλω να διαμαρτυρηθώ έντονα, διότι ενώ ήδη συνταξιοδοτήθηκα αμαυρώσατε το όνομά μου, υιοθετώντας αβασάνιστα πληροφορίες από "συνεργάτες" μου.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι την απόφαση της συνταξιοδότησής μου την πληροφορήθηκα μέσω email από τη διοίκηση του νοσοκομείου στις 24/10. Όπως θα γνωρίζετε στο βιβλίο προγραμματισμού αναγράφεται το όνομα του προγραμματίζοντος. Έτσι αναγράφτηκε στο πρόγραμμα το όνομά μου πριν γίνει γνωστή στους συνεργάτες μου η συνταξιοδότησή μου.

Πιστεύω ότι ύστερα από τα ανωτέρω να αντιληφθήκατε την ολοκληρωμένη και πραγματική εικόνα των γεγονότων στην ευαίσθητη κλινική της παιδοχειρουργικής του Ιπποκράτειου στην οποία αφιέρωσα 38 χρόνια της ζωής μου (συμπεριλαμβανομένων των χρόνων της ειδικότητός μου)».