Σε έναν άξιο γιατρό που συνταξιοδοτήθηκε ύστερα από σχεδόν 40 χρόνια προσφοράς στην παιδιατρική κλινική του Ιπποκρατείαυ Θεσσαλονίκης εξαπέλυσε χυδαία επίθεση ο Παύλος Πολάκης, όχι διότι είχε να του καταλογίσει κάτι, αλλά διότι ήταν ο εύκολος στόχος για να χτυπήσει πλαγίως την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. 

Χωρίς καμία τεκμηρίωση, χωρίς έστω να ερευνήσει αν όσα έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook έχουν κάποια σχέση με την πραγματικότητα, ο Παύλος Πολάκης έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα, και που μάλλον είναι το μόνο: πέταξε λάσπη στον ανεμιστήρα αδιαφορώντας για το αν σπιλώνει την υπόληψη ενός πολίτη και περιμένοντας την άγρια επιδοκιμασία του όχλου που τον θεωρεί «μαχητή». Κατηγόρησε τον γιατρό Γιώργο Τσικόπουλο ότι θα χειρουργούσε ένα παιδί ενώ έχει συνταξιοδοτηθεί. Για άλλη μια φορά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε τις ίδιες ανήθικες τακτικές που τον έχουν κάνει ρέκορντμαν στις άρσεις ασυλίας και έχουν διδάξει στον στρατό των τρολ του κόμματος πώς λειτουργούν τα «πιστόλια» των social media. 

Διαβάστε την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

Οι απαντήσεις στον οχετό του Παύλου Πολάκη ήταν άμεσες. Σύμφωνα με τη διοίκηση του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, ο παιδοχειρουργός βρισκόταν στη λίστα των προγραμματισμένων χειρουργείων, η οποία καταρτίζεται νωρίτερα, πριν αποχωρήσει. «Το ΦΕΚ με την απόφαση αυτοδίκαιης λύσης της υπαλληλικής σχέσης του ιατρού κοινοποιήθηκε στο Νοσοκομείο στις 23/10/2023 και την επόμενη μέρα κοινοποιήθηκε και στον ιατρό. Ταυτόχρονα έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες διορισμού προσωρινού προϊσταμένου στο Παιδοχειρουργικό Τμήμα. Το πρόγραμμα χειρουργείου της εβδομάδας, ετοιμάζεται στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Συνεπώς το όνομα του ιατρού ορθώς ήταν γραμμένο, αφού δεν ήταν ακόμα γνωστή η λύση της υπαλληλικής του σχέσης» εξηγεί το νοσοκομείο.

Αλλά και ο ίδιος ο γιατρός απάντησε με αξιοπρέπεια και εξαιρετική ψυχραιμία στην ανάρτηση του Παύλου Πολάκη. Στα σχόλια της ανάρτησης έγραψε: «Θα σας θυμίσω, μια και από ό,τι ξέρω έχετε καλή μνήμη, ότι συνεργαστήκαμε για ώρες στην 4η ΥΠΕ για το παιδιατρικό νοσοκομείο. Με το θάρρος αυτό θέλω να διαμαρτυρηθώ έντονα, διότι ενώ ήδη συνταξιοδοτήθηκα αμαυρώσατε το όνομά μου, υιοθετώντας αβασάνιστα πληροφορίες από "συνεργάτες" μου. Προς αποκατάσταση της αλήθειας θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι την απόφαση της συνταξιοδότησής μου την πληροφορήθηκα μέσω email από τη διοίκηση του νοσοκομείου στις 24/10. Όπως θα γνωρίζετε στο βιβλίο προγραμματισμού αναγράφεται το όνομα του προγραμματίζοντος. Έτσι αναγράφτηκε στο προγραμμα το όνομά μου πριν γίνει γνωστή στους συνεργάτες μου η συνταξιοδότησή μου. Πιστεύω ότι ύστερα από τα ανωτέρω να αντιληφθήκατε την ολοκληρωμένη και πραγματική εικόνα των γεγονότων στην ευαίσθητη κλινική της παιδοχειρουργικής του Ιπποκράτειου στην οποία αφιέρωσα 38 χρόνια της ζωής μου (συμπεριλαμβανομένων των χρόνων της ειδικότητός μου)».