«Οι πρώτες 100 ημέρες μού φάνηκαν σαν 1.000» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ.

Μιλώντας για τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν το καλοκαίρι και τις πρώτες ημέρες του φθινοπώρου από τις φωτιές και τις πλημμύρες και τις αντιδράσεις των πολιτών που καταλογίζουν ευθύνες στην κυβέρνηση ο πρωθυπουργός είπε: «Συμμερίζομαι την αγανάκτηση των πολιτών, συμμερίζομαι το γενικότερο αίσθημα στενοχώριας και αγανάκτησης στις περιοχές που έχουν πληγεί» και πρόσθεσε ότι «οι θετικές εξελίξεις του καλοκαιριού δεν ήταν λίγες. Η πορεία της οικονομίας, η αναβάθμιση του τουρισμού. Αυτά χάνονται όταν όλα σκεπάζονται από γεγονότα της στιγμής που καταστρέφουν ζωές και περιουσίες συμπολιτών μας. Δεν αμφισβητώ τις δημοσκοπήσεις, συμμερίζομαι τα ίδια αισθήματα. Πρέπει να τρέξουμε γρηγορότερα ειδικά σε ό,τι αφορά την κλιματική κρίση». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στήριξε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό. «Ο κ. Αγοραστός ήταν και παραμένει ένας πολύ καλός περιφερειάρχης. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν υλοποιήθηκε στη λεπτομέρεια του κάθε έργο μετά τον Ιανό και αυτό καλώς θα το διερευνήσει η Δικαιοσύνη. Καταλαβαίνω απόλυτα την απελπισία των πολιτών, μπορούμε και πρέπει να φτιάχνουμε έργα υποδομών. Στη Θεσσαλία θα πάρουμε την αρμοδιότητα από την περιφέρεια, αλλά τον πρώτο λόγο θα τον έχει ένας ανεξάρτητος φορέας διαχείρισης για να δρομολογούνται τα έργα» είπε  και πρόσθεσε: «Στη Θεσσαλία, ειδικά, θα πάρουμε την αρμοδιότητα από την περιφέρεια και τον πρώτο λόγο θα τον έχει ένας ανεξάρτητος φορέας διαχείρισης υδάτων. Πρέπει να δούμε και το πρόβλημα της άρδευσης του θεσσαλικού κάμπου. Από την εκτροπή του Αχελώου, εδώ και 30 χρόνια, συζητάμε αυτά τα έργα. Ήδη η επιτροπή καταλήγει σε συζητήσεις για έργα που πρέπει να γίνουν». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε ξεκάθαρα την κίνηση του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, να χτυπήσει πολίτη και ξεκαθάρισε ότι δεν είναι επιλογή της Νέας Δημοκρατίας για τη δημαρχία της πόλης. «Εκλέχθηκε κόντρα στον υποψήφιο που είχαμε στηρίξει προφορικά» υπενθύμισε και επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία θα μείνει έξω από τις αναμετρήσεις των δημοτικών εκλογών με θρησκευτική ευλάβεια, εξαιρουμένων των υποψήφιων που έχει ήδη ανακοινώσει ότι στηρίζει. 

Ερωτηθείς για την ακρίβεια, ο πρωθυπουργός είπε ότι αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι πλέον φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ και ότι σύντομα η ακρίβεια θα είναι παρελθόν. 

«Δεν φανταζόμουν ότι ο Κασσελάκης θα κατέληγε στον ΣΥΡΙΖΑ» 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι είχε γνωρίσει τον Στέφανος Κασσελάκη και πρόσθεσε με νόημα ότι δεν φανταζόταν ότι θα κατέληγε στον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε ότι πέραν της εικόνας ο Στέφανος Κασσελάκης δεν φαίνεται να φέρνει κάτι καινούργιο καθώς περιστοιχίζεται από τα πιο φθαρμένα υλικά του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης. Σημείωσε επίσης ότι είναι πρόβλημα το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης δεν είναι βουλευτής και δεν θα μπορεί να γίνει διάλογος μεταξύ αρχηγών στη Βουλή η οποία θα έδινε περισσότερες πληροφορίες στους πολίτες για τις πολιτικές θέσεις του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Δείτε τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο του Alpha: