Την Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου, στις 10:00, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Όπως διευκρίνισε ο Παύλος Μαρινάκης, η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή.

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, στις 10:00, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο γραφείο του στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη, ενώ στις 11:00 θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητας τους και λοιπές διατάξεις».

Λίγο μετά τη σχετική ανακοίνωση πηγές από την Κουμουνδούρου έσπευσαν να παρουσιάσουν τη συνάντηση ως θεσμική πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη. Σε μια προφανή προσπάθεια να αναδειχθεί η θεσμικότητα του ρόλου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης -την οποία έχει καταλύσει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του μέσα από την ανυπαρξία συγκροτημένων και ενιαίων πολιτικών θέσεων και προτάσεων- οι ίδιες πηγές από την Κουμουνδούρου συμπλήρωναν ότι παρόμοια πρόσκληση απευθύνθηκε τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στο ΚΚΕ.