Τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με παραιτήσεις από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να μπει στη Βουλή, ως βουλευτής, ο Στέφανος Κασσελάκης μάλλον απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Διότι ο νέος πρόεδρος δεν θέλει να αναλάβει και τον ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης διά της θέσης του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του.

Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του γνωρίζουν ότι δεν μπορεί –και δεν θα μπορεί και μελλοντικά– ν’ αντεπεξέλθει στον ρόλο του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Να βρεθεί στη Βουλή και να αντιπαρατίθεται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και με άλλους αρχηγούς. Και δεν είναι μόνο αυτό. Αναλαμβάνοντας και αυτόν τον ρόλο θα πρέπει να αναλώνει όλον τον χρόνο του σε θέματα που αφορούν το κόμμα. Να ξεχάσει όσα μέχρι σήμερα κάνει ζώντας, ειδικά το τελευταίο διάστημα, τον μύθο του στην Ελλάδα…

Αντιθέτως, η σημερινή κατάσταση τον εξυπηρετεί όσο τα μέσα ενημέρωσης ασχολούνται ακόμη και με τις βόλτες που κάνει με τον σύντροφό του και τον σκύλο τους. Κυρίως όσο έχει τη δυνατότητα να παίζει με τα βίντεο, τα σόσιαλ μίντια, το TikTok και όλα τα υπόλοιπα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του. Διαθέτει το δικό του συνεργείο με σκηνοθέτη, κάμεραμαν και φωτογράφο, έχει στη διάθεσή του χρόνο για τα απαραίτητα γυρίσματα και μπορεί να απαντά με τον τρόπο που αυτός θέλει, χωρίς να χρειάζεται να πει πολλά. Δηλαδή παραπάνω από αυτά που μπορεί.

Στο επιτελείο του είδαν ότι με τον τρόπο αυτόν κατάφερε να πάρει ένα κόμμα μέσα σε 25 ημέρες. Και μπορεί αυτό το κόμμα να είναι ο ανερμάτιστος ΣΥΡΙΖΑ, δεν παύει να είναι όμως ένας μηχανισμός με στελέχη, μέλη και σύστημα το οποίο έχει κυβερνήσει τη χώρα για μια πενταετία. Όσο του βγαίνει αυτή η διαδικασία, δεν έχει λόγο να την αλλάξει.

Εξάλλου αν εμπλακεί και με τον ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως αυτός αποτυπώνεται μέσα από την προεδρία της ΚΟ του κόμματος, θα καταστεί δυσκολότερη η διαδικασία να περιφέρεται ανά την Ελλάδα και να κάνει πολιτική μέσω βίντεο και «αδιαμεσολάβητης επαφής» με πολίτες, όπως αυτή στον Βόλο με την –κατά πληροφορίες– θεία βουλευτή του κόμματός του.

Στο πλαίσιο αυτό τα περί ένταξής του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με το bypass των παραιτήσεων ή της ένταξης όσων προηγούνται στη λίστα στα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών προς το παρόν παραμένουν στο συρτάρι της Κουμουνδούρου. Και θα βγουν μόνο αν κριθεί ότι υπάρχει λόγος. Κυρίως αν κριθεί ότι ο νέος πρόεδρος του κόμματος μπορεί να σταθεί στη Βουλή με τρόπο που δεν θα παραπέμπει στον πολακισμό και δεν θα θυμίζει Αλέξη Τσίπρα και πρακτικές οι οποίες οδήγησαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εκλογική συντριβή.