Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε η βουλευτής και εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα πολιτικά, στους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή. Η συγκεκριμένη δήλωση έρχεται σε ως απάντηση στις χθεσινές δηλώσεις του Νίκου Βούτση, ο οποίος κατηγόρησε την πλευρά Κασσελάκη για την δημιουργία αφηγήματος (από την πλευρά των «προεδρικών», εναντίον των στελεχών των συνιστωσών) υπονομευτών του Αλέξη Τσίπρα, με το οποίο κατάφεραν να εκλέξουν τον Στέφανο Κασσελάκη αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

Και φυσικά, η πάγια πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ να «βγάζουν τρελούς» τους αντιπάλους τους, μοιραία στρέφεται και στο εσωτερικό του κόμματος, μιας και η Δώρα Αυγέρη ουσιαστικά «βγάζει τρελούς» το σύνολο των στελεχών των συνιστωσών, τα οποία κατηγορήθηκαν από τους «προεδρικούς» για στρατηγικές ήττας, υπονόμευση του Αλέξη Τσίπρα, «νόμιμους ιδιοκτήτες του ΣΥΡΙΖΑ» και πολλά άλλα χαριτωμένα. Θα έχει ενδιαφέρον το πώς θα απαντήσουν τα στελέχη των συνιστωσών, απέναντι στην πάγια πρακτική που και οι ίδιοι εφαρμόζουν, σε διαφορετικές συνθήκες.

Η δήλωση της Αυγέρη

Χριστίνα Κοραή: «Ο κύριος Βούτσης χθες πάλι χρησιμοποίησε σκληρές φράσεις και λίγο - πολύ θεωρεί, ότι η πλευρά Κασσελάκη δημιούργησε αυτό το κλίμα περί του ποιος είναι υπονομευτής του Αλέξη Τσίπρα και λοιπά. Τι απαντάτε σε αυτό;»

Δώρα Αυγέρη: «Απαντούμε ότι, σε τι πραγματικά -με δηλώσεις ή τοποθετήσεις- ο κύριος Κασσελάκης ή άνθρωποι -τέλος πάντων δεν μου αρέσει να μιλάω για περιβάλλον και στενούς συνεργάτες- προκάλεσε τέτοια συζήτηση; Ποιος μπορεί να το ισχυριστεί αυτό; Ποιος μπορεί; Κι όποιος επαναφέρει αυτή τη συζήτηση, πλέον αποπροσανατολίζει απ' αυτό που και ο ίδιος ο Νίκος Φίλης είπε χθες. Έχουμε μπροστά μας δέκα - δεκαπέντε ημέρες που είναι η σκληρή μάχη των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών, θα πάμε σε αυτή τη μάχη όλες οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ενωμένες».