Μετά τις απειλές του Στέφανου Κασσελάκη για διαγραφή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν ανοιχτά με την ηγεσία του κόμματος, η Κουμουνδούρου επιβάλλει μία νέα οδηγία στα στελέχη του κόμματος, τα οποία θα πρέπει να ενημερώνουν τη Δώρα Αυγέρη προτού βγουν σε οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης!

Σύμφωνα με το ένθετο Secret στην έντυπη έκδοση των Παραπολιτικών, η γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος, Θεοδώρα Τζάκρη, έστειλε email σε όλους τους βουλευτές του κόμματος, με το οποίο τους υποχρεώνει να ενημερώνουν την εκπρόσωπο Τύπου, Δώρα Αυγέρη, προτού εμφανιστούν στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο ή δώσουν συνέντευξη σε κάποια εφημερίδα. Το ερώτημα βέβαια είναι αν αυτή η υποχρέωση αποτελεί απλή ενημέρωση ή αν οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να λάβουν την άδεια της Δώρας Αυγέρη προτού εμφανιστούν στα media. Θα ήταν πράγματι απολαυστικό η Δώρα Αυγέρη να αρνείται την εμφάνιση της Έφης Αχτσιόγλου, του Ευκλείδη Τσακαλώτου ή του Νίκου Φίλη σε κάποιο μέσο ενημέρωσης.

Θα συμμορφωθούν τα στελέχη της Ομπρέλας;

Σε κάθε περίπτωση, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέθεσε καθήκοντα.. Μεγάλης Αδελφής στη Δώρα Αυγέρη, η οποία θα παρακολουθεί στενά τη δραστηριότητα των στελεχών του κόμματος, ιδίως τώρα που ο αρχηγός θα λείπει για αρκετό καιρό στις ΗΠΑ. Κατά πόσο τα στελέχη του κόμματος θα υπακούσουν σε αυτές τις οδηγίες μένει να φανεί, αλλά αυτό θυμίζει το σιωπητήριο που επέβαλε η Κουμουνδούρου μετά την ήττα των πρώτων εκλογών και τα όσα είπε ο Κατρούγκαλος σε τηλεοπτική εκπομπή. Μόνο που τότε αρχηγός ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα πήγαινε συντεταγμένο σε εθνικές εκλογές. Τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει ισχυρή ηγεσία και το κόμμα είναι βαθιά διχασμένο.