Έξαλλοι στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη από την «πόρτα» που έφαγαν από βουλευτές της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στην πρόταση που τους απεύθυνε ο νέος πρόεδρος προκειμένου να ενταχθούν στη «σκιώδη» κυβέρνηση, την οποία τελικά ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η παρουσία προσώπων που τάχθηκαν υπέρ του νέου προέδρου στις θέσεις των τομεαρχών του κόμματος δεν οφείλεται μόνο σε κάποια προσπάθεια να δείξει πυγμή στο εσωτερικό. Οφείλεται και  στο γεγονός πως βουλευτές στους οποίους απευθύνθηκε αρνήθηκαν να αποδεχθούν την πρότασή του.

Του «έριξαν πόρτα» δηλαδή και πως θα μπορούσαν διαφορετικά αφού διαπιστώνουν ότι βρίσκονται απέναντι σε έναν νέο πρόεδρο ο οποίος λειτουργεί με λουδοβίκειο λογική, αυτή του «το κράτος είμαι εγώ» -όπου κράτος βάλτε το κόμμα- γεγονός που προκαλεί αλλεργία σε ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Και όχι μόνο αυτό. Λειτουργεί μέσω σόσιαλ μίντια, δεν παράγει πολιτική δεν διαθέτει θέσεις και όταν επιχειρεί να παρουσιάσει κάποιες είναι στην άλλη άκρη από αυτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως για παράδειγμα συνέβη με την ομιλία του στον ΣΕΒ. Ειδικά ως προς το σκέλος που αφορούσε το «κεφάλαιο». Διότι ναι μεν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα το υπηρέτησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά δεν το… φώναζε. Αντιθέτως το κατηγορούσε, όπως και τις λεγόμενες… ελίτ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τις αρνήσεις που φέρεται να εισέπραξε επιχείρησε να κάνει αρχηγική εμφάνιση σε στυλ Παύλου Πολάκη. Απειλώντας δηλαδή τους βουλευτές. Κατηγορώντας τους επίσης, εμμέσως, ότι δεν συμβάλλουν στην προσπάθεια για ενότητα. Όπως ήταν φυσικό η αντίδραση δεν άργησε βάζοντας τέλος στην εκεχειρία πριν καν ολοκληρωθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές.