Κόμμα υπό διάλυση φαίνεται να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος, τα περισσότερα στελέχη δεν πατάνε στην Κουμουνδούρου ενώ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αποφεύγει τις εξηγήσεις στην επιτροπή δεοντολογίας.

Όπως διαβάζουμε στο «Βήμα της Κυριακής», από τότε που ανέλαβε η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τα κεντρικά του κόμματος στην Κουμουνδούρου έχουν μετατραπεί σε κτήριο-φάντασμα καθώς τα περισσότερα στελέχη αποφεύγουν τα γραφεία τους. Με εξαίρεση τον τρίτο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο Τύπου και τα δύο γραφεία των γραμματειών του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνιας Σβίγκου και Γιώργου Βασιλειάδη, οι υπόλοιποι όροφοι είναι άδειοι. Ακόμα και ο έβδομος όροφος, όπου βρίσκεται το γραφείο Κασσελάκη, βρίσκεται σε αποδρομή, καθώς ο νέος αρχηγός προτιμά το γραφείο που του παραχωρήθηκε στη Βουλή. 

Ενδεικτικό της διάλυσης είναι ότι από την εκλογή Κασσελάκη, κανένα κομματικό όργανο δεν έχει συνεδριάσει ενώ τη βραδιά των αυτοδιοικητικών εκλογών τα περισσότερα στελέχη επέλεξαν να δουν τα αποτελέσματα από το σπίτι τους! Τίποτα δεν θυμίζει το ένδοξο παρελθόν επί Τσίπρα, όταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρακαλούσαν να αποκτήσουν γραφείο εντός της Κουμουνδούρου, δίπλα στον πρόεδρο ενώ σε κάθε εκλογική βραδιά το κτήριο έσφυζε από ζωή.

Άφαντος ο Τζανακόπουλος

Ακόμα ένα χαρακτηριστικό της απαξίωσης του κόμματος και της νέας ηγεσίας είναι η περίπτωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΠΑΡΟΝ της Κυριακής», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης Τσίπρα αποφεύγει συστηματικά την Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, σχετικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα το βράδυ των εθνικών εκλογών, όπου φέρεται να έπιασε από τον λαιμό τον Παναγιώτη Ρήγα εντός της Κουμουνδούρου. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της επιτροπής, Αντώνης Κοτσακάς, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δεν… απαντά στα τηλέφωνα κι έτσι δεν μπορεί να συνεδριάσει η επιτροπή!