Ενας αρθρογράφος που ασχολείται με τα του ΣΥΡΙΖΑ –χαρά στο κουράγιο του– δημοσιοποίησε μια ιστορία από την περίοδο που ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ήταν γραμματέας του κόμματος. Τότε μια ιστοσελίδα –από το 2021– έγραψε για τις ηγετικές φιλοδοξίες της Εφης Αχτσιόγλου και σύνδεε και τον ίδιο. Εγραψε λοιπόν: «…Η αντίδρασή του ήταν απρόβλεπτη: στράφηκε κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Κλείστηκε στο γραφείο του και τα έβαζε με τον… πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το δημοσίευμα. Υπάρχουν και άλλα περιστατικά για τον οξύθυμο χαρακτήρα του πρώην γραμματέα. Τα τελευταία όμως θέτουν –για πολλούς– θέμα παραμονής του στο κόμμα. Προσέξτε πώς έχουν τα πράγματα: Πρώτο είναι το περιστατικό με την επίθεση ξυλοδαρμού κατά του Παναγιώτη Ρήγα.

Θεωρείται επιβεβαιωμένο, παρότι από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε καμιά αντίδραση. Το αποτέλεσμα είναι όποιος θα τον τρακάρει στο εξής θα αλλάζει δρόμο: “Αυτός θα μας δείρει κιόλας”.

Δεύτερον, κάτι ακόμη πιο βαρύ: Ο χαρακτηρισμός “σκουπίδια του ΠΑΣΟΚ” που του αποδόθηκε για όσους κατατάσσονται στην “Προοδευτική Συνεργασία” που μπαίνει δίπλα στο λογότυπο. Μαζί με υποτιμητικές αναφορές όπως “πασοκάκια” και άλλα συναφή.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν το απηύθυνε στον Αλέξη Τσίπρα –“μάζεψες τα σκουπίδια του ΠΑΣΟΚ”– ή το ανέφερε γενικά. Οι χαρακτηρισμοί ακούσθηκαν πάντως και κανείς δεν τους διέψευσε. Και σε ένα σοβαρό κόμμα θα είχαν ήδη δείξει την έξοδο στον τραμπούκο. Κόμματα με ξεσαλωμένους, δεν πάνε μακριά…». Μετά από αυτά, σκέφτηκε αυτός που έγραψε τα παραπάνω μήπως βρει μπροστά του ξαφνικά τον… Τζανακόπουλο;