Μετά την αυτοκρατορικού τύπου αρχηγία του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ, οι πρώην συνεργάτες του αναζητούν πλέον κάτι διαφορετικό. 

«Πρόεδρο θα εκλέξουμε στο κόμμα, ούτε βασιλιά, ούτε ηγεμόνα» είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7 της Θεσσαλονίκης σχολιάζοντας τη σκληρή εσωκομματική μάχη στην αξιωματική αντιπολίτευση. 

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ πέταξε ήδη λευκή πετσέτα όσον αφορά το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών του φθινοπώρου και των ευρωεκλογών του επόμενου καλοκαιριού λέγοντας ότι θα είναι πολύ βιαστικό να κριθεί η νέα ηγεσία από αυτές τις δύο αναμετρήσεις. «Το κρίσιμο σημείο είναι οι επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές» σημείωσε. 

Για τις τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ ενός μοντέλου δυαρχίας στην ηγεσία του κόμματος, ο κ. Ζαχαριάδης είπε ότι δεν συμφωνεί με αυτά τα σενάρια. «Θεωρώ ότι η ηγεσία που θα εκλέξουμε μαζί με τα συλλογικά όργανα του κόμματος, θα μπορούν να ορίζουν και να καθορίζουν τη δουλειά του κόμματος. Δεν χρειαζόμαστε ούτε πολλούς αρχηγούς, ούτε μεγάλη γραφειοκρατία. Υπάρχουν αυτά τα μοντέλα σε κάποια κόμματα, ιδίως των πρασίνων στην Ευρώπη. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να εκλέξουμε μία ισχυρή ηγεσία, από τη νέα γενιά των στελεχών του κόμματος».