Κόλαφος ήταν η συνέντευξη του πρώην Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σαμαρά και πρώην Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για μία εκδοχή της πολιτικής δίχως ουσία, η οποία είναι υποταγμένη στους κανόνες του στίλ.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη του στην Οικονομική Επιθεώρηση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ουσιαστικά διακωμωδεί την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι κάνει « πολιτική του προφίλ: είμαι συμπαθής, αγαπώ τα ζώα, είμαι γυμνασμένος, έχω φοιτήσει σε καλά σχολεία.» Στην ουσία ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνει πολιτική δίχως προγραμματικές προτάσεις και σαφή ιδεολογικά στοιχεία και αναρωτιέται δηκτικά πού μπορεί να καταλήξει όλο αυτό.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνοψίζει για το φαινόμενο Κασσελάκη ότι αποτελεί μία εκδοχή της πολιτικής υποταγμένη στους κανόνες του στιλ και της επικοινωνίας, ένα φαινόμενο που υφίσταται εδώ και χρόνια παγκοσμίως και ήρθε και στην ελληνική πολιτική σκηνή. Καταλήγει δε με ένα αιχμηρό σχόλιο, λέγοντας ότι όταν δεν έχεις πολιτικό περιεχόμενο, προτάσεις και αίσθημα ευθύνης, καταλήγεις απλά να λες: «Γεια σας! Ήρθα!». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος λέει το προφανές: Δεν αρκεί να έχεις μία όμορφη σκηνική παρουσία για να παράγεις πολιτική. Οι πολίτες απαιτούν λύσεις στα προβλήματά τους και όχι πολιτικούς αρχηγούς που ασχολούνται με τα ζώδια και γενικά περιεχόμενο lifestyle εκπομπών.

Είναι φανερό ότι ο πρώην Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαφωνεί σφόδρα με τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και καλό θα ήταν να τον ακούσουν κάποιοι στην Χαριλάου Τρικούπη που ονειρεύονται συγκλίσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά όχι σε προγραμματική βάση αλλά για εφήμερα εκλογικά οφέλη.