Μιλώντας για τον Στέφανο Κασσελάκη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτήρισε «πολιτικό κεφάλαιο» που «δεν έχει προηγούμενο στην Ελλάδα».

Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο. Η συζήτηση αφορούσε τον αναβρασμό που υπάρχει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την σκληρή κριτική που δέχτηκε ο Στέφανος Κασσελάκης κατόπιν της ομιλίας του στον ΣΕΒ. Οι πληροφορίες λένε ότι τα στελέχη των συνιστωσών να μαζεύουν υπογραφές, προκειμένου να καθαιρεθεί από τη θέση του προέδρου, ο Στέφανος Κασσελάκης. Ως απάντηση, χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε δήλωση-τελεσίγραφο, στο οποίο ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανεχτεί την υπονόμευση και ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση θα «εκκαθαριστεί».

Σε αυτό το πλαίσιο εξηγεί η κυρία Τζάκρη ότι η πολεμική που υφίσταται ο Στέφανος Κασσελάκης, είναι διότι φέρνει μια ατζέντα στον ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς αντίθετη σε ό,τι παραδοσιακά το κόμμα πιστεύει: δεν είναι μόνο με τους εργατοϋπάλληλους, αλλά είναι και με τους βιομήχανους(!!!), ενώ το κεντρικό αφήγημα είναι η «πατριωτική Αριστερά». Και κάπως έτσι «εκρήγνυνται εγκέφαλοι», καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει ιστορικά στελέχη, τα οποία είναι προνομιακοί συνομιλητές της τρομοκρατίας (από «17 Νοέμβρη» έως τους «Πυρήνες της Φωτιάς») και των ΜΚΟ, καλούνται να υπακούσουν έναν αρχηγό που κατ' επέκταση των εκπεφρασμένων θέσεών του, σε αξιακό επίπεδο τους σιχαίνεται. Η μόνη βεβαιότητα είναι ότι το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι ένα τεράστιο σόου που δεν πρέπει να χάσει κανείς. 

Η δήλωση Τζάκρη

Άκης Παυλόπουλος: «Ο κύριος Παπαδημητρίου πριν από λίγο -ο συνάδελφός μας, ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου- είπε ότι μαζεύονται υπογραφές προκειμένου να εγείρουν θέμα για το βιογραφικό του προέδρου και για το πόθεν έσχες του, προκειμένου να οδηγηθούν αν επιβεβαιωθούν αυτά που σκέφτονται, στην καθαίρεσή του».

Δημήτρης Οικονόμου: «Και είπε ότι λέει ψέματα ο πρόεδρος. Λένε αυτοί που μαζεύουν υπογραφές, ότι λέει ψέματα ο πρόεδρος». 

Θεοδώρα Τζάκρη: «Αυτά εγώ τα ακούω βερεσέ. Θέλω να πιστεύω ότι δεν υφίστανται. Και το βιογραφικό του και το πόθεν έσχες του είναι πεντακάθαρα. (...) Κατ' αρχάς έχει ορίσει την κεντροαριστερά και την ευρύτερη δημοκρατική παράταξη, ως πεδίο ορισμού της πολιτικής. Μιλάει για παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου. Μιλάει για παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα. Μιλάει για πατριωτική Αριστερά. Η Αριστερά ήταν πάντα πατριωτική, αλλά ποτέ δεν έμεινε μετ' επιτάσεως στο τραπέζι. Και κυρίως, έχει ένα συμπεριληπτικό αφήγημα που περιλαμβάνει όλους τους Έλληνες. Κι όχι μόνο -αν θέλετε- τους εργατοϋπάλληλους που ήταν μέχρι τώρα η προνομιακή - έλεγε και η κυρία Αχτσιόγλου πρόσφατα -θυμάμαι- ότι "εμείς είμαστε το κόμμα της εργατιάς". Λοιπόν, γιατί απελευθερώνει τις συνέργειες, θέλει να βάλει κανόνες σε αυτή τη ζούγκλα της αγοράς και κυρίως απευθύνει ένα αμοιβαία επωφελές κοινωνικό συμβόλαιο, με προτεραιότητα βέβαια τους ευάλωτους, που περιλαμβάνει όλους τους μη-προνομιούχους. Είπατε πήγαμε προχθές στον ΣΕΒ και απευθύνεται ακόμα και στους βιομήχανους. Ξέρετε, δεν είναι όλοι οι βιομήχανοι βολεμένοι κάτω απ' τα καρτέλ και τα ολιγοπώλια. Υπάρχουν και άνθρωποι που δεν μπορούν να λειτουργήσουν, εάν δεν μπουν κανόνες σε αυτή τη ζούγκλα της αγοράς».