Σε αυτήν τη δήλωση προχώρησε ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, σε πάνελ του OPEN, με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού. Το θέμα της συζήτησης ήταν το τελεσίγραφο που έβγαλε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με το οποίο, τα στελέχη που υπονομεύουν την ενότητα του κόμματος, δεν θα έχουν θέση στα ψηφοδέλτια των επόμενων εθνικών εκλογών.

Ο κύριος Βίτσας καταλόγισε άγνοια του καταστατικού και του τρόπου λειτουργίας του κόμματος στον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ για τους συνεργάτες του νέου προέδρου είπε ότι «οφείλουν να κάνουν δύο πράγματα: το ένα να του πουν ποιες είναι οι αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου (σ.σ.: του 2022) και με βάση τις οποίες πορευόμαστε. Το δεύτερο, να του πουν τι λέει το καταστατικό του κόμματος, σε σχέση με την καθημερινή λειτουργία και τον τρόπο λήψης αποφάσεων».

Όπως ήταν φυσικό, οι κατηγορίες για υπονόμευση του κόμματος και οι απειλές για «εκκαθάριση» δεν άρεσαν στον Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για την -ουσιωδώς- σταλινική λογική που δείχνει να υιοθετεί ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είναι απόρροια της επιρροής των δυο εξ απορρήτων του, των κ. Παύλου Πολάκη και Νίκου Παππά. Είναι πλέον απίθανο το ενδεχόμενο να μη γίνει διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ φαντάζει δύσκολο να μην ξεκινήσουν οι πρώτες αποχωρήσεις, προτού προλάβει να γίνει καν το συνέδριο.  

Η δήλωση Βίτσα

Δημήτρης Βίτσας: «Στα πολιτικά κόμματα η ενότητα επιτυγχάνεται όταν έχεις ένα σαφές ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο και όταν έχεις μια πολιτική συμφωνία, επί του ζητήματος που πρέπει να πας. Αυτήν τη στιγμή, αν πούμε ότι δεν έχει - δεν υπάρχει, πάμε στο συνέδριο να τα βρούμε και μετά από εκεί και πέρα, ας κάνει ο καθένας ό,τι νομίζει. Αλλά να με απειλεί εμένα κάποιος -σιγά το σπουδαίο πράγμα δηλαδή ας πούμε- ότι δεν θα μπω στα ψηφοδέλτια γιατί δήθεν υπονομεύω το κόμμα - ποιος το αποφασίζει ότι υπονομεύω το κόμμα; Ποιος το αποφασίζει;»

Δείτε το στιγμιότυπο