Μπορεί ο Ιώβ να μην έκανε υπομονή στην κοιλιά του κήτους αλλά εκεί να βρισκόταν ο Ιωνάς, ωστόσο το μήνυμα της ιωβείου υπομονής που έστειλε σήμερα η Τζάκρη έχει περιεχόμενο. Διαφορετικό μεν από αυτό που η ίδια εννοούσε, αλλά έχει περιεχόμενο.

Ο βιβλικός Ιώβ είναι γνωστός για τη θαυμαστή υπομονή του στους πειρασμούς και τις θλίψεις που αντιμετώπισε. Η φράση ιώβειος υπομονή δηλώνει τη μεγάλη υπομονή στις δυσκολίες και τα λυπηρά της ζωής.

Η δική μας ιώβειος υπομονή με την Τζάκρη

Τα χρόνια περνούν κι εμείς προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε, παρακολουθώντας τα πολιτικά πράγματα στη χώρα μας. Όπως επίσης και τα πολιτικά πρόσωπα. Ένα εξ αυτών φυσικά είναι και η κ. Τζάκρη, η οποία «ω! του παραδόξου θαύματος» (αφού της αρέσουν και τα θρησκευτικά) είναι ξανά βουλευτής και πάντα στηρίζοντας τους νικητές. Ένας πραγματικός χαμαιλέοντας της πολιτικής που και ψήφισε όλα τα μνημόνια που χρειάστηκε η χώρα και τα καταδίκαστε. Ό,τι χρειαζόταν κάθε φορά για την καρέκλα.

Παράλληλα, επανειλημμένως έχουμε ακούσει και δει την κα Τζάκρη στις ομιλίες της, τις τηλεοπτικές παρουσίες της, τις παρεμβάσεις της κ.λπ. και μόνο σοφότεροι δεν γίναμε κάποια από αυτές τις φορές.

Πράγματι η υπομονή μας με την κα Τζάκρη είναι ιώβειος. Μη σας πω ότι μας ζηλεύει και ο ίδιος ο Ιώβ. Αλλά δεν χρειάζεται να μας το υπενθυμίζει και συνέχεια…