Νέο καρφί προς τον Στέφανο Κασσελάκη, από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, κατά την παρουσία του σε εκπομπή του OPEN με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού, σε πάνελ μαζί με τον Μακάριο Λαζαρίδη της Νέας Δημοκρατίας και τον Άρη Τσαμπίρα του ΠΑΣΟΚ. Η συζήτηση αφορούσε τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, κι ο Κώστας Αρβανίτης διάλεξε το λάθος δίλημμα να προβάλλει, αναφερόμενος σε δημάρχους παλαιάς κοπής με το μυστρί και το παρτέρι, για να λάβει την πληρωμένη απάντηση από τον Μακάριο Λαζαρίδη, «εδώ έχετε αρχηγό με φτυάρι».

Ερωτηθείς εάν είναι δυνατόν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φτυαρίζει αυλές, ο Κώστας Αρβανίτης αποκρίθηκε, δεν είναι κακό να πέσει στη λάσπη, αλλά να μην παράγει λάσπη, το οποίο το είπε με ύφος επιτακτικό, δυο φορές, κουνώντας το δάχτυλο. Προφανώς, το καρφί αφορά την τοξικότητα που χαρακτήρισε τον τελευταίο μήνα της εκλογής προέδρου του κόμματος, την οποία τοξικότητα οι συνιστώσες αποδίδουν στην πλευρά Κασσελάκη.

Είναι εμφανές ότι, παρά την «εύθραυστη εκεχειρία» που υπάρχει από χθες ανάμεσα στην πλευράς Κασσελάκη και των συνιστωσών, κατόπιν της συνάντησης Φίλη - Κασσελάκη, δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Η δυσαρέσκεια και το πολεμικό κλίμα παραμένουν, ενώ μια μικρή σπίθα φαίνεται ότι θα ανάψει εκ νέου τον εσωκομματικό εμφύλιο. Είναι σχεδόν αδύνατον να κρατήσει αυτή η εκεχειρία μέχρι το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αφού με δυσκολία κρατιούνται να περάσει ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η δήλωση Αρβανίτη

Κώστας Αρβανίτης: «Θέλουμε τον δήμαρχο της παλιάς γενιάς με το μυστρί και το παρτέρι, ή θέλουμε αυτοδιοικητικούς με υποδομές για να μην πλημμυρίζει ο κόσμος;»

Μακάριος Λαζαρίδης: «Εδώ βέβαια έχετε αρχηγό με φτυάρι»

Γιώργος Κακούσης: «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι δυνατόν να φτυαρίζει λάσπη στις αυλές;»

Κώστας Αρβανίτης: «Δεν πειράζει, να πέσει στη λάσπη. Λάσπη να μην παράγει. Λάσπη να μην παράγει (σ.σ. επαναλαμβάνει κουνώντας το δάχτυλο). Το να είναι στην λάσπη δεν είναι κακό».

Μακάριος Λαζαρίδης: «Και μάλιστα στο σπίτι της θείας βουλευτού του κόμματός του;»

Κώστας Αρβανίτης: «Ε, εντάξει, θα κάνω εγώ την αυτοκριτική του κυρίου Κασσελάκη τώρα;»