Σε μια πλήρη αποδόμηση του φαινόμενου «Κασσελάκης» προχώρησε ο Στάθης Καλύβας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Θέμα, περιγράφοντας τα πράγματα από τη δική του οπτική και αιτιολογώντας γιατί θεωρεί πως ο Στέφανος Κασσελάκης θα «αυταναφλεγεί». Μίλησε για κάτι το καινοφανές, καθώς είναι πρωτάκουστο κάποιος «ανύπαρκτος» να εκλεγεί πρόεδρος ενός κόμματος, ενώ έκανε λόγο για τον φόβο του, να μεταμορφωθεί ο Κασσελάκης στον νέο Τσίπρα, με ολέθρια αποτελέσματα για την χώρα μας. Εάν δε, κρίνει κανείς από την ομάδα που τον πλαισιώνει (Πολάκης, Παππάς, Τζάκρη κλπ), τους οποίους ο Καλύβας αποκαλεί «φθαρμένους» και «περιορισμένων οριζόντων», οι πιθανότητες να γίνει Τσίπρας 2.0, τείνουν προς τη βεβαιότητα.

Μερικές από τις δηλώσεις του Στάθη Καλύβα για τον Στέφανο κασσελάκη

-«Έχουμε ανθρώπους που είναι εκτός πολιτικής και μπαίνουν στην πολιτική. Έχουμε περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν ασυνάρτητες ιδέες και μπαίνουν στην πολιτική. Αλλά άνθρωποι που να είναι τελείως ανύπαρκτοι, που να μην έχουν κοινωνική και πολιτική παρουσία και να μπαίνουν στην πολιτική, αυτό δεν το έχουμε ξαναδεί».

-«Το χειρότερο σενάριο, είναι να μεταμορφωθεί σε έναν νέο Τσίπρα, ο οποίος θα γίνει λαϊκιστής, θα περιτριγυριστεί από τους χειρότερους συμβούλους και θα κοροϊδεύει ανοιχτά αλλά με ταλέντο, οδηγώντας τη χώρα πάλι σε αδιέξοδο. Αυτό θα είναι το χειρότερο».

-«Δεν φτάνει με τον Πολάκη και τον Παππά, θέλεις ανθρώπους γύρω σου. Ο Πολάκης και ο Παππάς είναι χρήσιμοι για να κατακτήσεις την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, όχι την εξουσία της χώρας. Είναι άνθρωποι περιορισμένων οριζόντων, φθαρμένοι».

-«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι βλάκες. Εχουν μια ζωή να διαχειριστούν, έχουν την οικογένειά τους. Δεν μπορείς να με πείσεις ότι ένας μέσος άνθρωπος που έχει να διαχειριστεί την καθημερινότητά του θα πειστεί ότι κάποιος ο οποίος δεν έχει κανένα προσόν μπορεί να του λύσει τα προβλήματα. Πού είναι τα προσόντα του; Δεν ξέρουμε καν αν το βιογραφικό του ισχύει. Πού δούλεψε; Στον πατέρα του δούλεψε».