Ρεαλιστικό χαρακτήρισε ο Κώστας Αρβανίτης τον πήχη του 17% στις ευρωκλογές που έβαλε ο Στέφανος Κασσελάκης, για να σημειώσει: «Και πάλι καλά που παίρνουμε 14% στις δημοσκοπήσεις». Ο ίδιος, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ευχαρίστησε τους ανθρώπου που ψηφίζουν ακόμα ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «"θα το πάμε το καράβι" με όσους μπορούν, με όσους πρέπει και με όσους το αισθάνονται».

Εκτίμησε, σε σχέση με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τις δημοσκοπήσεις ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να πάρει όλη τη ζημιά, ενώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν τον πειράζει κανείς».

Παραδέχτηκε ότι «πολλές φορές ο πρόεδρος μας φέρνει σε δύσκολη θέση, όπως για πράδειγμα με τα 37 δισ. ευρώ. Δεν μπορείς να λες ότι ο Τσακαλώτος το πήγε λάθος, ο Δραγασάκης το πήγε λάθος, γιατί γεννιέται το ερώτημα "πού ήταν ο τότε πρωθυπουργός"; Μειώνεις τον πρόεδρό μου έτσι, χαμηλώνεις τον πήχη για τον πρόεδρό μου, δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο αυτό». «Ο Στέφανος Κασσελάκης οφείλει να ακούει, να δημιουργήσει πολιτικό κέντρο και να πάει στο συνέδριο», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τις συνεχείς αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Αρβανίτης εκτίμησε ότι «οι κινήσεις φυγής αυτή τη στιγμή είναι λάθος. Αν φύγεις στο συνέδριο γιατί δεν μπορείς να τα βρεις στο πολιτικό ζήτημα τότε ναι, άλλα όχι να φύγεις από τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή ο πρόεδρος καθυστέρησε δύο ώρες να έρθει στη συνάντηση...».

Πρόθεσε τέλος πως «δεν θέλω να φύγει η Έφη Αχτσιόγλου».