Πληρωμένη απάντηση έδωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης στις δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος, μιλώντας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, έθετε το δίλημμα αν είναι προτιμότερος ο δήμαρχος της παλιάς γενιάς, όπως είπε, «με το μυστρί και το παρτέρι» ή οι αυτοδιοικητικοί «που είναι με τον πολίτη». Να σημειωθεί ότι οι κ. Λαζαρίδης και Αρβανίτης ήταν αμφότεροι καλεσμένοι σε εκπομπή του Action24. 

«Οι αυτοδιοικητικοί, λοιπόν, οφείλουν να δείξουν αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, πολιτικά. Και να πω τι εννοώ. Θέλουμε της παλιάς γενιάς τον δήμαρχο με το μυστρί και το παρτέρι; Ή θέλεις αυτοδιοικητικούς με υποδομές για να μην πλημμυρίζει; Θέλουμε δημάρχους που να χαστουκίζουν τον κόσμο και να πηγαίνουν οι πολίτες να ζητούν συγγνώμη ή θέλουμε αυτοδιοικητικούς που να είναι με τον πολίτη;», είπε συγκεκριμένα ο κ. Αρβανίτης.

Σε αυτό το σημείο, ο κ. Λαζαρίδης υπενθύμισε στον κ. Αρβανίτη πως ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης έχει προσφέρει εικόνες με τον ίδιο να φτυαρίζει στις λάσπες, προβαίνοντας, δηλαδή, σε πράξεις... «παλιάς γενιάς». Ο κ. Λαζαρίδης είπε, λοιπόν, χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Εδώ, βέβαια έχετε αρχηγό με φτυάρι». 

Από πλευράς του, ο κ. Αρβανίτης απάντησε, στη συνέχεια, σε ερώτηση του ενός εκ των δύο παρουσιαστών αν είναι δυνατόν ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φτυαρίζει στις λάσπες που βρίσκονται σε αυλές σπιτιών, λέγοντας: «Δεν πειράζει να πέσει στη λάσπη, λάσπη να μην παράγει. Να είναι μες στη λάσπη δεν είναι κακό».

Ύστερα από αυτήν την απάντηση του κ. Αρβανίτη, ο κ. Λαζαρίδης δεν παρέλειψε να αναφέρει και το γεγονός που έγινε γνωστό χθες, Τρίτη, πως ο κ. Κασσελάκης φτυάριζε στο σπίτι συγγενή τοπικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «Και μάλιστα στο σπίτι της θείας βουλευτή του κόμματός του», σχολίασε με νόημα για τα φτυαρίσματα του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.